Saudara mertua Whitney Houston membukanya mengenai hari terakhir penyanyi

Sudah lebih dari enam tahun sejak salah satu suara yang paling terkenal dalam muzik telah dibungkam, tetapi persoalan masih berlanjutan selepas kehilangan Whitney Houston.

Yang utama ialah: Mengapa?

Dokumentari baru yang dipanggil “Whitney” bertujuan untuk menjawabnya dan lebih banyak lagi kerana ia menyoroti bagaimana superstar menjunam ke rendah diri yang menyumbang kepada kematiannya.

Saudara ipar Whitney Houston membuka perjuangan peribadi ikon muzik

Jun.28.201804:12

Saudara lelakinya, Pat Houston, yang berkhidmat sebagai penerbit dokumentari itu, duduk bersama Sheinelle Jones TODAY untuk bercakap mengenai filem itu.

Di dalam treler itu, Whitney sendiri boleh didengar untuk mengatakan, “Ada saat-saat ketika saya akan mencari Tuhan dan saya akan pergi, ‘Mengapa ini berlaku kepada saya?'”

Pat cuba menjawabnya.

“Kenapa? Anda tahu, itu pilihan yang anda buat,” katanya semasa sembangnya HARI INI. “Kami melihat selebriti seperti mereka abadi dan mereka tidak. Dan jangkaan bahawa dia sepatutnya menjadi orang yang sempurna ini, itu banyak tekanan untuk seseorang perlu berurusan.”

Sebagai reputasi Whitney sebagai vokalis yang sempurna mengambil bahagian belakang untuk tajuk berita dan gosip tentang lingkaran ke bawahnya dengan penggunaan dadah, tekanan semakin dipergiatkan.

“Ia adalah beban,” jelas Pat. “Beberapa hari sebelum dia melepasi itulah yang dia cakap, mengapa orang menilai saya?”

Dalam “Whitney,” ahli keluarga membuka perjuangan bintang dengan ubat-ubatan dan betapa mengejutkannya awal yang bermula – malah mendakwa bahawa satu saudara melahirkan ganja dan kokain untuk ulang tahunnya ke-16.

Menurut Pat, “Pada masa itu, semua orang mencubanya dan melakukan ubat-ubatan, ia adalah perkara yang menyeronokkan, mereka tidak berfikir.

Tetapi, akhirnya, sekurang-kurangnya beberapa orang di sekeliling Whitney sedar ia tidak menyeronokkan lagi.

“Terdapat campurtangan untuknya,” kata ipar iparnya. “Semua orang selalu pergi kepadanya.”

Tuduhan besar lain dalam filem itu ialah Whitney dan saudara-saudara lelakinya, Gary Garland dan Michael Houston, telah dilancarkan secara seksual oleh sepupu pada masa mudanya – lewat Dee Dee Warwick, kakak kepada penyanyi legenda Dionne Warwick.

“Ia menjadi subjek yang sangat sensitif,” kata Pat, sambil menambah tiada butiran lanjut tetapi menjelaskan mengapa. “Saya masih mempunyai ibu mertua saya dan Dionne, yang masih bersama kami – dan mereka berdua wanita yang sangat mulia.”

‘Hollywood Medium’: Saya menyampaikan mesej Whitney Houston kepada Bobby Brown

Mei.12.201703:39

HARI INI mendekati Dionne Warwick dan Sissy Houston mengenai Dee Dee Warwick dan tuduhan mencabul. Sissy Houston “merosot semua wawancara dan komen.” Tiada respon dari Dionne Warwick.

Butiran semua menimbulkan kesukaran yang bermula walaupun sebelum kenaikan meteorik Whitney menjadi terkenal. Tetapi walaupun ketagihan dan kegelapan dia tinggal bersama, menurut ahli keluarganya, hari terakhirnya – sebelum dia ditemui mati di tab mandi hotel pada usia 48 tahun – termasuk kegembiraan dan kebahagiaan.

Jadi apa yang berlaku?

“Hanya dia dan Tuhan yang tahu itu,” kata Pat. “Saya aman kerana saya tahu dia aman, dia tidak perlu berhadapan dengan semua ini dan dia telah diberikan kepada kita untuk satu ketika..

“Whitney” hits teater pada 6 Julai.

Loading...