Russell Brand: Kenapa saya penagih seks

Bab pertama: April Fool
Pada pagi hari April Fools ‘Day, 2005, saya bangun di pusat rawatan kecanduan seks di pinggir bandar Philadelphia. Seperti yang saya limped dari katil anjing yang sedang tidur di mana saya dijangka tidur selama tiga puluh malam tanpa wankless, saya memerhatikan penyandang terdahulu telah meninggalkan benang floss gigi yang terbungkus oleh bantal – kemungkinan besar sebagai noose untuk orang miskin, kelaparan dinkle.

Apabila saya tiba hari sebelum itu, kaunselor telah mengambil salinan saya Guardian, kerana ada penggambaran Venus de Milo di halaman depan bahagian Kebudayaan, tetapi biarkan saya menjaga Matahari, yang jelas mempunyai Halaman 3 cantik. Apa jenis penindas polis menyensor patung yang dipenggal tetapi membolehkan Keeley Hazell lulus tanpa soalan? “Blimey, babi yang licik itu mendapat gambar burung konkrit tanpa lengan – gantungnya terlalu baik baginya, kepada insinerator! Pastikan gambar Keeley seketika itu.” Jika mereka menyensor London Town mereka akan mengabaikan Soho tetapi berfikir bahawa patung Alison Lapper di Trafalgar Square telah ditugaskan oleh Caligula.

Menjadi kesuburan di klinik utama KeyStone (sementara kemudahan itu tidak mempunyai pasukan polis berseragam sendiri, saranan polis filem berdiam diri yang sesuai) adalah seretan yang sangat biasa. Bukannya saya pernah dipenjarakan dalam chokey seks sebelum ini, tuan tidak, tetapi ia adalah kesekian kalinya yang saya telah dihadapkan dengan realiti yang menyedihkan bahawa ada perkara-perkara yang saya tidak mempunyai kawalan dan orang yang boleh memaksa kehendak mereka anda. Guru, polis seks, polis sebenar, kaunselor dadah; orang yang boleh membuat anda duduk di dalam sel tanpa dadah yang tanpa dadah sama ada benar atau metafora dan memikirkan hakikat esensi bersendirian hidup. Akhirnya hanya anda. Alone.

Siapa yang memerlukan realiti suram yang dimasukkan ke dalam bogel mereka pagi? Bukan saya. Saya tidak dapat mengalih perhatian diri saya dengan wank atas sanga yang indah Venus de Milo; Baiklah, dia memintanya, keluar semua bogel, tidak memakai apa-apa senjata.

Keperluan untuk penilaian diri yang keras dan penerimaan kematian yang tidak dapat dielakkan bukanlah satu-satunya perkara yang saya benci tentang tempat KeyStone itu. Tidak, kedua-dua faktor yang mengganggu ini menonjolkan ketuanan dengan kebenaran bajingan yang banyak. Saya membenci katil f —— saya: tilam adalah span, dan anda terpaksa meregangkan kunci anda sendiri di atas dahi kecil yang menyedihkan itu di sudut bilik. Dan saya membenci bilik f —— sendiri di mana keseruan onanisme dicekik ke dinding seperti cendawan. Saya terutamanya membenci tupai kelabu Amerika yang berjalan di luar – hanya percuma, seperti orang bodoh, terkejut dan menyentuh antara satu sama lain pada musim bunga awal musim bunga. Kejayaan divs kecil ini terhadap tupai asal pribumi, mulia, merah, British telah menjadi metafora yang menyusahkan untuk penaklukan saya sendiri di tangan anti-f — -Tank. Untuk membuat penyerahan saya menjadi lebih rasmi, saya diwajibkan untuk menandatangani perkara ini.

Saya harap saya difoto menandatangani seperti apabila seorang pemain bola sepak menyertai pasukan baru yang tersenyum dan memegang pena. Atau saya mendapat seorang peguam untuk meneruskannya dengan sikat gigi halus: “Anda perlu menghapuskan bahawa tidak ada klausa yang membanting,” saya bayangkan dia berkata. Kemungkinan besar anda benar-benar ingin tahu tentang mengapa seseorang yang secara terang-terangan menikmati bagaimana ayahnya seperti saya akan pergi bercuti khas untuk “kem seks” (yang merupakan tajuk yang mengelirukan sebagai teras utama kepercayaan mereka adalah “tidak f —— “). Jawapan pendek adalah saya dipaksa. Jawapan panjang adalah ini …

Ramai orang yang ragu-ragu tentang idea tentang apa yang saya panggil “ketagihan seksi”, memikirkannya sebagai tanggapan palsu, dicipta terutamanya untuk membantu bintang filem Hollywood mengelakkan tanggungjawab untuk kelebihan priapic yang tidak terkawal. Tetapi saya rasa ada perkara sedemikian.

Ketagihan, mengikut definisi, adalah tingkah laku yang kompulsif yang anda tidak dapat mengawal atau melepaskan, walaupun akibatnya merosakkan. Dan sekiranya cerita yang saya katakan itu tidak membuktikan apa-apa lagi, ia menunjukkan bahawa formula ini boleh digunakan untuk seks semudah ia boleh digunakan untuk dadah atau alkohol.

Setelah berjaya menghilangkan diri, satu hari pada satu masa, dalam usia dua puluhan, ketagihan selari dengan ubat dan minuman ol ‘- jika anda pluralize minuman untuk minuman dan kemudian membincangkannya dengan penghormatan gemetar yang alkoholik cenderung, itu lucu, misalnya, “Kehidupan saya dimusnahkan oleh minuman,” “Saya menghargai minuman daripada isteri dan anak-anak saya.” Minuman! Saya membayangkan mereka semua berbaris dalam botol dan gelas dengan niat jahat, bajingan – saya sekarang, pada masa ini, melakukan banyak perniagaan monyet.

Saya sentiasa mendapat status dan pengesahan melalui kelalaian saya (walaupun sebelum saya mencapai penghargaan unik “Shagger of the Year” dari Matahari – tidak mungkin testimoni terhebat untuk kerja yang baik yang mereka lakukan di KeyStone), tetapi seks juga rekreasi untuk saya. Kita semua memerlukan sesuatu untuk membantu kita berehat pada penghujung hari. Anda mungkin mempunyai segelas wain, atau sendi, atau gumpalan pahit heroin yang besar untuk menyenyapkan otak anda yang bodoh tentang kegilaannya, tetapi harus ada beberapa bentuk tanda baca, atau hidup semestinya sama sekali tidak henti-henti.

Dan inilah yang diberikan oleh seks untuk saya – ruang pernafasan, ketika anda berada di luar diri anda dan kepala anda sendiri. Terutama dalam masa sebenar klimaks, di mana anda benar-benar pergi, “Ah, ada begitu, maka saya tidak mahu melepaskan saya.” Tidak tanpa sebab yang baik, Perancis menggambarkan orgasme sebagai “kematian kecil.” Itu betul-betul tepat untuk saya (dengan cara yang baik walaupun, jelas) – seketika sedikit, percutian dari kepalaku. Saya harap kematian adalah seperti orgasme Perancis yang besar, walaupun bertemu dengan Saint Peter akan memalukan, semuanya tersandung di dalam grog dan diselubungi perasaan bersalah orgasme.

Dikutip dari “My Booky Wook” oleh Russell Brand. Hak Cipta (c) 2009, dicetak semula dengan kebenaran daripada HarperCollins. Untuk membaca lebih lanjut, .