Recap finale Bachelorette: Rachel Lindsay memilih Bryan Abasolo

Dan mawar terakhir pergi ke … Bryan!

Musim ke-13 “The Bachelorette” berakhir pada malam Isnin malam dengan episod tiga jam dramatik yang menyaksikan finalis Bryan Abasolo, Eric Bigger dan Peter Kraus bersaing untuk kasih sayang Rachel Lindsay.

RACHEL LINDSAY
ABC

Akhirnya, peguam berusia 32 tahun dari Dallas, Texas, menerima cadangan dari Abasolo, seorang chiropractor berusia 37 tahun, semasa lawatan ke Rioja, Sepanyol.

Lebih besar telah dihantar ke rumah pada upacara mawar akhir, selepas Lindsay menjelaskan bahawa usianya telah memberitahu dia jurulatih peribadi berusia 29 tahun itu tidak bersedia untuk berkahwin.

“Sukar untuk mengucapkan selamat tinggal apabila saya mempunyai perasaan yang kuat untuk anda,” katanya kepada Bigger. “Saya hanya mempunyai perasaan yang lebih kuat untuk dua orang lelaki di sini, penting untuk memahami bahawa saya mencintai anda, saya hanya tidak suka.”

BRYAN, RACHEL LINDSAY
Rachel Lindsay dan Bryan Abasolo merangkul episod awal.ABC

Runner-up Kraus tidak dapat mengatasi keengganannya untuk mencadangkan, yang membuktikan pemecah perjanjian bagi Lindsay. “Apa yang akan berubah dalam sekelip mata?” Dia bertanya, sambil menambah, “Saya mahu seseorang yang tahu apa yang mereka mahu lakukan.”

“Jika anda berubah fikiran, anda tahu di mana anda boleh mencari saya,” kata Kraus kepada Lindsay semasa pertukaran emosi.

Akhirnya sudah tiba masanya bagi Lindsay dan Abasolo untuk bertunang.

“Bryan adalah seorang yang baik dan seorang lelaki yang baik,” kata Lindsay mengenai Abasolo, yang sebelum ini dianggap “terlalu baik untuk menjadi kenyataan.”

PETER
Peter Kraus (dilihat dalam episod terdahulu) dan Rachel Lindsay berpisah dalam perlawanan akhir.ABC

“Saya cuba mencari keretakan dalam apa yang kelihatan seperti asas yang sempurna,” kata Lindsay kepada Abasolo.

“Saya melihat saya selama-lamanya dan saya melihat masa depan saya,” katanya. “Saya hanya ingin memberitahu anda bahawa saya mencintai anda dan saya suka dengan anda dan saya tidak boleh membayangkan menghabiskan hidup saya dengan orang lain.”

“Anda begitu mudah dan sukar untuk mencintai,” kata Abasolo kepada Lindsay sebelum menimbulkan persoalan dengan peluncur Neil Lane.

Lelaki memberitahu semua tentang ‘Bachelorette’ dan Kathie Lee tidak kagum

Ogos.01.201704:05

Lindsay sebelum ini bersaing dengan hati Nick Viall pada musim ke-21 “Sarjana Muda”, tetapi Viall sebaliknya menimbulkan persoalan kepada Vanessa Grimaldi, guru pendidikan khusus dari Montreal. Lindsay memulakan pemerintahannya sebagai “The Bachelorette” apabila dia mula bertemu dengan pemenang semasa musim “After the Final Rose”.