Rascal Flatts memberitahu Lester Holt bagaimana mereka membeli nama mereka pada serbet

Rascal Flatts bertemu dan mula berkumpul di Fiddle and Steel Guitar Bar di Nashville. Bar, yang terletak di Alur Pencetak yang terkenal, di mana legenda muzik yang banyak, telah dimatikan pada akhir tahun. 

“Ia benar-benar sangat menyayat hati,” bassist Rascal Flatts, Jay DeMarcus memberitahu TODAY’s Lester Holt. “Ia akan menjadi malam emosi.”

Untuk memperingati kematian bar yang melancarkan karier mereka, ketiga-tiga mereka mengadakan siri konsert di sana. Kumpulan itu berkongsi dengan Holt pada HARI hari Ahad, kisah mereka tentang bagaimana mereka mendapat permulaan, dan nama band, di bar. 

Rascal Flatts bercakap tentang masa lalu mereka dengan Lester Holt

Nov.09.201403:23

  • Mengenai bagaimana mereka bermula 15 tahun lalu: DeMarcus berkata sepupunya, vokalis utama Gary LeVox, melawat Nashville, dan kedua-duanya menyertai gitaris lain di pentas. Pemilik bar, “datang kepada kami dan berkata, ‘Apa yang anda lakukan? Kami ingin memberikan anda pada malam hari Selasa,” kata DeMarcus.
  • Mengenai bagaimana mereka tahu mereka mempunyai sesuatu yang istimewa: LeVox berkata dia tahu semasa lagu pertama trio dimainkan bersama, “Gereja di Jalan Cumberland.” “Kami tidak bercakap mengenai siapa yang akan mengambil bahagian atau apa-apa,” katanya. “Kami memukul korus pertama dan kami seperti, ‘Apa itu?'”
  • Pada bagaimana mereka mendapat perjanjian rekod pertama mereka: Kumpulan itu, tanpa nama band pada waktu itu, merekodkan pita demo empat lagu. Seorang eksekutif mendengar pita itu, dan berkata dia akan memberikan kesepakatan kumpulan itu jika mereka boleh melakukan separuh daripada pita demo secara langsung. “Dan kami lakukan,” kata DeMarcus.
  • Mengenai bagaimana mereka mendapat nama mereka: Seseorang yang menonton pertunjukan band di Fiddle and Steel Guitar Bar mempunyai cadangan. “Dia berkata, ‘Saya mempunyai sebuah band di tahun 60-an. Kami melakukan Bar Mitzvah dan tarian sekolah tinggi dan kami menamakan diri Rascal Flatts,” kata DeMarcus. Kumpulan kemudian menandatangani kontrak pada serbet di bar untuk membayar $ 5,000 untuk namanya. “Saya rasa itulah yang kami lakukan dengan bonus penandatanganan kami,” kata LeVox, “Dibayar untuk nama kami pada serbet.”

Selepas temubual, The Rascal Flatts membiarkan Holt menyertai mereka di atas pentas, bermain bass, di bar legenda semasa salah satu persembahan mereka yang baru-baru ini.

HARI INI's Lester Holt plays bass at The Rascal Flatts' performance at the Fiddle and Steel Guitar Bar in Nashville.
Lester Holt TODAY memainkan bass di persembahan The Rascal Flatts di Bar Fiddle dan Steel Guitar di Nashville.Hari ini
HARI INI's Lester Holt joins The Rascal Flatts on stage at the Diffle and Steel Guitar Grill in Nashville.
Hari ini
HARI INI's Lester Holt jams with The Rascal Flatts in Nashville.
Hari ini