Randy Travis di Dewan Muzik Fame Negara dengan persembahan ‘Amazing Grace’

Legenda muzik negara Randy Travis bukanlah orang asing untuk berdiri ovulasi, tetapi yang diperolehnya hari Ahad adalah masa yang lama datang.

Sebagai penyanyi “Selamanya dan Pernah, Amen” telah dimasukkan ke Country Music Hall of Fame, dia mengambil mic dan mengejutkan orang ramai dengan prestasi yang bergerak – tiga tahun selepas mengalami stroke melemahkan.

Randy Travis Sings Again, Tiga Tahun Selepas Strok

17 Oktober00:49

Travis berdiri di podium di sebelah isteri Mary Davis-Travis pada upacara medali dan menyanyikan “Amazing Grace” sementara penonton secara senyap menyanyi bersama. Ia adalah satu perlakuan yang jarang berlaku untuk peminat dan rakan-rakan yang berkumpul untuk meraikan artis berusia 57 tahun itu.

Randy Travis sings 'Amazing Grace' with wife Mary Davis
Randy Travis menyanyi “Amazing Grace” dengan isteri Mary Davis-Travis di Country Music Hall of Fame pada hari Ahad. Rick Diamond / Getty Images

“Hari ini adalah hari yang paling hebat dalam kerjaya muzik Randy yang dirayakan,” kata isterinya. “Randy ingin mengucapkan terima kasih kerana mendengar dan menyayanginya. Randy menatap kematian di muka, tetapi kematian berkedip.”

BERKAITAN: ‘Forever Country’ membawa penyanyi dari masa lalu dan sekarang untuk video epik

Garth Brooks honors Randy Travis
Randy Travis dengan Garth Brooks di majlis ituRick Diamond / Getty Images
Duane Allen, William Lee Golden,Joe Bonsall, and Richard Sterban of The Oak Ridge Boys perform onstage with inductee Randy Travis
Duane Allen, William Lee Golden, Joe Bonsall dan Richard Sterban dari The Oak Ridge Boys di atas panggung dengan Randy Travis. Rick Diamond / Getty Images

Pada tahun 2013, ketika sudah dirawat di hospital untuk jangkitan hati virus, Travis mengalami stroke yang menyebabkan dia berjuang untuk hidupnya.

Walaupun percakapan masih sukar bagi penonton negara, persembahan Ahad membuktikan dia masih boleh menyanyi.

19 foto

Tayangan slaid

Randy Travis

Penyanyi itu adalah legenda muzik negara yang telah meluaskan jangkauannya ke filem dan televisyen.

“Hari ini, bukti keajaiban Tuhan berdiri di hadapanmu,” Davis-Travis memberitahu orang ramai.

Ikut Ree Hines di Twitter.