Pertandingan ‘Wheel of Fortune’ memenangi $ 76K dengan menyelesaikan teka-teki dalam beberapa saat – setiap kali

Sekiranya lebih ramai peserta seperti Robert Santoli muncul di “Wheel of Fortune,” mereka mungkin perlu menambah lebih banyak teka-teki untuk pertunjukan permainan popular!

Peserta ‘Wheel of Fortune’ memenangi $ 76,000 dengan menyelesaikan setiap teka-teki dalam beberapa saat

Mac.31.201601:07

Itulah sebabnya Yorktown, yang berpusat di New York, mampu meniup semua orang di studio dengan menyapu hampir semua teka-teki, termasuk hanya satu huruf di papan.

Dalam video dari hujung minggu yang sudah menembusi lebih daripada 870,000 tontonan di YouTube, Santoli meletupkan teka-teki selepas teka-teki, kadang-kadang apabila tiada siapa yang mempunyai sebarang wang yang diperoleh lagi.

Robert Santoli totally dominated the game, but did apologize to his fellow contestants.
Robert Santoli benar-benar menguasai permainan ini, tetapi memohon maaf kepada rakan-rakannya.Youtube

Pemain berusia 23 tahun itu telah berlatih selama beberapa tahun, seperti yang dia memberitahu TapInto.net, dan beberapa kebiasaan belajar beliau dapat membantu peserta masa depan – seperti anda.

LEBIH: ‘Roda’ nasib yang sangat baik! Peserta terkejut dengan tebaan satu huruf, kemenangan $ 91K

Mula-mula, Santoli dan peserta lain belajar lebih awal dari masa itu bahawa pertunjukan itu ditaja oleh Carnival Cruise Line, yang bermaksud banyak teka-teki akan mempunyai tema bahari.

“Saya segera datang dengan senarai teka-teki yang semakin berkembang yang bertemakan pelayaran, pelayaran, ikan, bot – apa saja di dalam air,” katanya. Ini membantu, sebagai contoh, dengan tekaan cepat pada “Port & Starboard.”

Dia juga melakukan penyelidikan di laman web yang menjejaki teka-teki yang lalu, dan mengetahui bahawa beberapa frasa berulang dia mula menghafal yang paling relevan. Dan dia juga mempunyai beberapa mentoring / bimbingan dari bekas pemenang Emil de Leon, yang pergi berani dengan tekaannya sendiri pada tahun 2014.

“Malam sebelum rakaman, kami bertemu sendiri buat kali pertama dan menghabiskan berjam-jam bercakap mengenai persembahan,” kata Santoli. De Leon juga berada di dalam penonton untuk rakaman. “Ia satu penghormatan baginya untuk keluar.”

Santoli menyelesaikan teka-teki dengan pantas sehingga dia juga menawarkan “permintaan maaf ikhlas” kepada pemain lain, yang bahkan tidak mendapat peluang untuk berputar pada beberapa babak. Tetapi ketika dia teringat, semasa tuan rumah pelaut komersial Pat Sajak meminta dia untuk “membiarkan orang lain bermain, OK?”

Robert Santoli couldn't help himself from winning big, even if Pat Sajak hoped he would tone it down.
Robert Santoli tidak dapat menolong dirinya untuk menang besar, walaupun Pat Sajak berharap dia akan menundukkannya.Youtube

Santoli berkata dia cuba, tetapi akhirnya memenangi setiap hadiah tetapi satu.

LEBIH: Peserta ‘Wheel of Fortune’ membuat ‘tekaan yang paling beruntung seumur hidup’

Jadi apa yang akan dia lakukan dengan kemenangannya sebanyak $ 76,000 dalam bentuk tunai dan hadiah (termasuk dua pelayaran)? “Bayar pinjaman pelajar saya dari Fordham dan beli atau sewa kereta saya sendiri,” katanya. Lebih-lebih lagi, dia boleh menggantungkan kedua-dua port dan starboard pada pelayarannya!

Ikut Randee Dawn di Twitter.