Penyelesaian $ 10.5 juta dalam rancangan diet Phil Phil

Pelanggan yang tidak berpuas hati yang menuntut “Dr Phil” McGraw atasnya kini dihentikan Bentuk Up! Pelan diet telah mencapai perjanjian penyelesaian $ 10.5 juta dengan psikologi TV, seorang peguam bagi plaintif berkata.

Tuntutan yang difailkan pada tahun 2004 bagi pihak tiga pengguna yang kecewa, mendakwa McGraw menipu peminat dengan usaha selama setahun ke dalam perniagaan suplemen makanan, membuat kenyataan palsu tentang pil. McGraw telah menafikan tuduhan itu dan mengaku tidak melakukan kesalahan atau salah nyata dalam penyelesaian itu.

Henry H. Rossbacher, seorang peguam bagi plaintif, berkata beribu-ribu pelanggan yang layak di seluruh negara akan dapat memilih sama ada produk ganti atau ganjaran tunai kecil sebagai sebahagian daripada penyelesaian. Ia tidak segera menjelaskan sejauh mana setiap orang boleh menerima.

Rossbacher berkata dana akan ditubuhkan dengan $ 6 juta dalam vitamin Nutrilite dan wang tunai $ 4.5 juta.

Insurans akan meliputi kos penyelesaian dan McGraw tidak akan mempunyai tanggungjawab peribadi untuk menyumbang kepada dana itu, kata Rossbacher.

Percubaan untuk meninggalkan mesej telefon di pejabat peguam McGraw, Gregory Phillips, tidak berjaya pada awal Selasa.

McGraw, 56, melonjak ke pasaran penurunan berat badan yang menguntungkan pada pertengahan tahun 2003 dengan kempen yang termasuk buku nasihat, istimewa dengan Katie Couric mengenai obesiti dan diet, dan Shape Up! dengan produk Dr. Phil McGraw.

26 gambar

Tayangan slaid

Penglihatan Selebriti

Jake Johnson dan Damon Wayans Jr pada “Let’s Be Cops,” permaidani merah, Selena Gomez diabadikan dalam lilin dan banyak lagi.

Bentuk Up! shake, bar dan multivitamin dibuat oleh CSA Nutraceuticals yang berpangkalan di Irving, Texas yang dijual di pasaraya, Target, Wal-Mart dan di tempat lain. Pelan itu memanggil 22 pil setiap hari pada $ 120 sebulan.

CSA Nutraceuticals bersetuju untuk berhenti membuat suplemen pada awal 2004 kerana ia menghadapi penyiasatan Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan ke atas masalah pengiklanan palsu.

Menurut label itu, pil “mengandungi bahan-bahan ramuan yang telah dikaji secara saintifik yang dapat membantu anda mengubah tingkah laku anda untuk mengendalikan berat badan anda.”

Tiga plaintif asal meminta status tindakan kelas untuk tuntutan mahkamah tahun lepas. Rossbacher berkata pengguna yang boleh menegaskan dengan afidavit atau bukti pembelian bahawa mereka membeli Bentuk Up! suplemen sebelum 1 Julai mungkin layak untuk faedah penyelesaian.