Penyanyi R & B John Whitehead ditembak mati

John Whitehead, seorang artis terkenal R & B yang terkenal dengan lagu hit 1979 “Is not No Stoppin ‘Us Now,” ditembak mati di luar rumahnya, kata polis.

Whitehead, 55, dan seorang lagi bekerja di sebuah kenderaan Selasa ketika mereka ditembak oleh dua lelaki bersenjata, kata polis.

Whitehead ditembak di leher dan runtuh. Ohmed Johnson, yang ditembak di punggung, berada dalam keadaan baik hari ini, kata seorang jurucakap hospital.

“Kenapa mereka melakukan ini kepada ayah saya?” Dawn Whitehead, 33, bertanya di tempat kejadian. “Saya hanya bercakap dengannya semalam … Dia seorang yang menyeronokkan. Siapa yang mahu membunuhnya? “

Penyiasat berkata pada hari Rabu bahawa Johnson, bukan Whitehead, mungkin sasaran menembak.

“Kami percaya terdapat beberapa konfrontasi yang berlaku beberapa lama dahulu,” kata Kapten Richard Ross. “Kami belum meneguhkan apa-apa, tetapi kami terus ke arah ini.”

Beliau berkata lelaki bersenjata itu menembak lebih daripada 10 tembakan dari pistol dan kemudian melarikan diri, dan polis percaya penangkapan itu tidak rawak.

Tiada suspek yang telah ditangkap.

Whitehead dan Gene McFadden membentuk sebuah kumpulan yang dipanggil Epsilon pada masa mudanya dan ditemui oleh Otis Redding, melawat dengan pelakon legenda pada tahun 1960-an, menurut laman web mereka.

Duo itu menulis beberapa lagu hit yang dilakukan oleh orang lain pada tahun 1970-an, termasuk “Back Stabbers,” “Untuk Cinta Wang,” “Saya Sentiasa Menyayangi Mamma Saya,” “Nasib Buruk,” “Bangunkan Semua Orang,” “Di mana Adakah Semua Kawan Saya, “” The More I Want, “dan” Cold, Cold World “.

“Tidak Ada Stoppin ‘Us Now” pergi ke No. 1 pada carta R & B dan mencapai No 13 di carta pop. Lagu itu menjadi lagu kebangsaan yang tidak rasmi untuk Phillies kerana mereka dicaj ke kejohanan Siri Dunia pada tahun 1980 dan Eagles ketika mereka sampai ke Super Bowl pada tahun 1981.