Penyanyi negara penyanyi Craig Strickland menimbulkan esei tentang kesedihan

Sudah lebih dari setahun sejak penyanyi lagu Backroad Craig Strickland mendiagnosis hipotermia sementara memburu itik di tasik Oklahoma utara.

Sekarang, Helen Strickland, janda muda negara rocker, membuka peluang tentang kesedihan yang dia alami dan bagaimana dia belajar untuk maju ke hadapan dalam jawatan blog dua bahagian bertajuk “Dari Baru Wed hingga Janda: Pencarian untuk Craig.”

https://www.instagram.com/p/50uajWx-Z9

Bekas Miss Arkansas yang berusia 27 tahun itu mendedahkan bahawa dia pada mulanya berasa optimis apabila dia dan ahli keluarganya berangkat mencari Craig, 29, dan temannya berburu, Chase Morland, 22, yang juga meninggal dunia dalam perjalanan musim sejuk yang tragis.

“Saya bangun pukul 4 pagi dan memakai topi solek penuh dan baju ski girly,” katanya. “Sehingga ketika kami mendapati Craig terdampar di sebuah pulau rawak di tasik (sangat senang melihat saya, tentu saja), dia akan melihat saya dengan mata seperti doe dan berkata, ‘Wah, isteri saya sangat panas.’ “

“Saya berasa sangat yakin bahawa saya akan melihat suami saya dengan semangat yang baik pada petang itu,” katanya.

Craig Strickland
Janda muda Craig Strickland, Helen Strickland, telah menulis sebuah esei emosi tentang kehilangan suaminya tahun lepas. helenelizabethstrickland / Instagram

BERKAITAN: Janda penyanyi negara Craig Strickland membayar penghormatan pada perkhidmatan peringatan

Tetapi semasa perjalanan dua jam kereta ke tasik, bapa Craig menerima panggilan daripada pihak berkuasa yang menemui bot yang terbalik yang sesuai dengan perihalan yang digunakan oleh lelaki.

“Saya merasakan (dan mendengar) hatiku memberikan satu gelaran besar yang seolah-olah menolak semua darah dalam urat saya melalui seluruh tubuh saya dalam satu cubaan,” tulis Strickland.

https://www.instagram.com/p/8mTkGJR-XI

Dalam masa seminggu, kedua-dua mayat lelaki telah ditemui.

Kesedihan Strickland sangat menyedihkan. Pada malam sebelum pengebumian Craig, dia berkata kepada seorang kawan, “Saya tidak mahu ini menjadi hidup saya, saya merindui dia, saya terasa memeluknya, saya terlepas menciumnya, saya tidak mahu dia pergi. ‘”

Seluruhnya, dia menulis, kepercayaannya kepada Tuhan telah membuatnya terus: “(Saya) menyadari apa yang saya alami adalah lebih besar daripada saya …. Ini mengenai Tuhan, dan Tuhan menggunakan kesaksian Craig untuk memberi impak kehidupan lebih ramai daripada saya boleh dibayangkan. “

“Ia adalah,” dia menulis, “tentang memberikan kekuatan dan harapan untuk orang-orang juga mengalami keadaan tragis dan perlu diingatkan akan kasih Tuhan untuk mereka.”

Baca jawatan blog dua bahagian Helen Strickland.

Loading...