Pencipta ‘Ini Kita’ mendedahkan 1 kejadian Jack yang dia mahu dia dapat ‘mengambil kembali’

Pencipta “Us Us Us” Dan Fogelman mengatakan ada satu kejadian di Musim 1 yang menyebabkan peminat menumpukan perhatian terlalu awal pada misteri kematian Jack Pearson – dan kini dia mahu dia dapat mengambilnya kembali.

Semasa episod kedua yang terakhir, penonton menyalahkan percaya bahawa mereka diberi petunjuk tentang kematian Jack ketika Kate (Chrissy Metz) memberitahu teman lelakinya, Toby (Chris Sullivan), menyebabkan kematian ayahnya. Itu kerana adegan seterusnya yang mengasyikkan adalah satu kilas balik yang menunjukkan bahawa Jack (Milo Ventimiglia) yang tidak bernafas meninggalkan bar untuk memanggil remaja Kate (Hannah Zeile) dari telefon bimbit untuk mengatakan bahawa dia mahu menyelamatkan perkahwinannya – sebelum memandu mabuk dengan isterinya muzik Rebecca.

Milo Ventimiglia in This is Us
“Ini Adakah Kami” bintang Milo Ventimiglia sebagai Jack Pearson. NBC

“Itu adalah kepala palsu di pihak kami,” kata Fogelman baru-baru ini kepada Entertainment Weekly. “Walaupun saya fikir ia adalah seperti, ‘Oh, masa yang menarik, menarik, dan orang mungkin fikir ia akan datang, saya tidak menyedari bahawa naratif sekitar masa itu akan menjadi begitu kuat. “

“Sekiranya saya dapat pulih seketika, itulah masa yang saya ambil, hanya untuk melambatkan penyebaran cerita kita,” tambahnya..

Dari saat itu, buzz tentang kematian Jack berkembang menjadi padang demam, walaupun membayangi jalan cerita Fogelman bertujuan untuk menjadi penjaga gol musim yang besar.

Apa yang dia mahukan penonton untuk memberi tumpuan adalah semata-mata bahawa Jack dan Rebecca (Mandy Moore) mempunyai masalah perkahwinan. Tetapi peminat seolah-olah merasa ripped ketika final tearjerking menggambarkan hujah dan pemisahan kejam pasangan itu – daripada mendedahkan bagaimana Jack meninggal dunia.

Mandy Moore bereaksi terhadap kematian Jack pada ‘Ini Ini Kami’: ‘Ia memberi kesan kepada kita juga’

05.05.201803:38

“Saya fikir kita fikir – dan saya masih terus berfikir – bahawa kejutan besar dengan orang akhir akan menjadi, ‘Oh tuhan saya, perkahwinan ini menderita! Pasangan yang paling manis di Amerika berada dalam keadaan rosak dan berpisah, ‘”kata Fogelman. “Saya fikir itu adalah sejenis twist atau salah nyata: Ini bukan mengenai kematian Jack; ini adalah tentang sesuatu yang lebih mendalam dan lebih gelap, iaitu: kedua-dua ini berada di halaman yang berbeza. “

Dalam tinjauan semula, kata Fogeman, penulis rancangan itu sepatutnya “mengubah cara kami memancarkan perkara yang besar dan besar yang datang dalam (finale), kerana kami merujuk kepada pemisahan (Jack dan Rebecca).”

Tetapi, beliau menambah, “Orang ramai memprogramkan watak-watak yang mati dalam final, jadi itu sesuatu yang saya tidak pernah merenung dengan tahap yang sama.”