Pemikiran Adele adalah sukar di kamera pada konsert? Alicia Keys mengharamkan telefon semasa rancangannya

Lampu redup, muzik bermula dan telefon dan kamera keluar – itulah rancangan hidup seperti hari ini. Penggambaran acara ini telah menjadi sebahagian daripada pengalaman konsert yang beralih kepada muzik.

Walau bagaimanapun, sesetengah artis tidak peminat tabiat itu. Adele baru-baru ini – dan dengan terang-terangan – memberitahu penggemar untuk mengemas peralatan rakaman pro semasa persembahan di Itali. Tetapi Alicia Keys dan lain-lain mengambil langkah seterusnya dan mengharamkan telefon sama sekali.

Alicia Keys menggunakan beg ‘Yondr’ untuk mengunci telefon anda di konsertnya

Jun.17.201601:07

Mereka sebenarnya tidak menghalang hadirin daripada memasuki arena dengan peranti itu. Tetapi mereka menghalang mereka daripada menggunakannya, dengan bantuan kes kecil yang menjadikannya mustahil untuk mengakses telefon semasa pertunjukan.

BERKAITAN: ‘Sejujurnya cantik’: Alicia Keys membuka foto-foto tanpa makeup dalam esei baru

Alicia Keys
Jika anda membawa telefon anda ke konsert Alicia Keys, bersiaplah untuk menguncinya dalam kantung kecil.John Salangsang / Invision / AP

Apabila peminat memasuki tempat itu, pengawal keselamatan meletakkan telefon mereka dalam kes Yondr, dan di situlah peranti kekal sehingga mereka meninggalkan konsert (atau hanya melangkah keluar dari kawasan persembahan untuk panggilan cepat atau teks, sekiranya keperluan itu timbul).

“Kami fikir telefon pintar mempunyai utiliti yang luar biasa, tetapi tidak dalam setiap keadaan,” jelas Yondr di laman web mereka. “Dalam sesetengah keadaan, mereka telah menjadi gangguan dan penumpang yang memotong dari antara satu sama lain dan persekitaran terdekat mereka.”

BERKAITAN: Adele memberitahu peminat untuk meletakkan kamera video jauhnya: ‘Saya benar-benar di sini dalam kehidupan sebenar’

konsert fans hold up cel phones
Orang yang mengambil gambar dengan telefon pintar sentuh semasa konsert muzik hidup di atas pentas untuk lawatan Ace of Heart di arena Sukan di ThessalonikiShutterstock

Kunci dan bintang muzik lain bukan satu-satunya yang menggunakan teknologi ini. Comedians Dave Chappelle dan Louis C.K. juga berada di atas kapal dengan larangan telefon.

Tetapi penonton terkoyak.

“Pada hari ini dan umur, telefon saya adalah bagaimana saya menyimpan ingatan saya,” kata konsertgo Keys kepada Washington Post. “Chris Brown. Jason Derulo. Saya mempunyai rakaman mereka di telefon saya. Jika anda tidak mahu mendengar muzik anda, maka jangan lakukannya. “

Seorang lagi memberitahu The Post, “Ia menyakitkan apabila orang-orang mempunyai telefon mereka, lampu menyala, mereka tidak boleh berhenti menghantar mesej, ia tidak menghormati, dan saya suka Alicia Keys.”

Masih yang lain bimbang tentang potensi risiko keselamatan yang datang dengan menafikan orang ramai akses cepat ke telefon mereka sekiranya timbul kecemasan sebenar.

Miley Cyrus dan Alicia Keys untuk melatih ‘The Voice’ musim depan

Mac.26.201601:20

Ikut Ree Hines di Twitter.