Olivia Newton-John: John Travolta telah menjadi ‘kawan yang baik’ semasa pertempuran kanser

Olivia Newton-John mengatakan dia bersama “Grease” bersama John Travolta telah berkhianat dengannya sejak dia mengetahui dia sedang melawan kanser payudara lagi.

“Dia hebat dan dia memanggil dan memeriksa saya,” kata aktres dan penyanyi itu kepada Natalie Morales HARI INI. “Dia datang ke salah satu rancangan saya – sebelum ini berlaku, betul-betul sebelum diagnosis saya, saya nampak dia, dan saya sedang bermain-main di meja makan kerana saya menghadapi masalah duduk dan dia bimbang.”

Olivia Newton-John bercakap persahabatan dengan John Travolta bersama ‘Grease’

21.1.201705:26

Newton-John, 68, yang pada bulan Mei mendedahkan dia sedang melawan kanser payudara lagi – 25 tahun selepas diagnosis pertamanya – kata Travolta, 63, dengan segera “memanggil saya dengan beberapa idea orang untuk melihat.”

“Dia seorang kawan yang baik,” kata bintang itu, yang baru-baru ini mengumumkan kempen penggalangan dana “We Go Together” yang baru oleh Pusat Penyelidikan Kesejahteraan dan Penyelidikan Kanser Olivia Newton-John (ONJ Centre) di Austin Hospital di Melbourne, Australia.

ABC's
John Travolta dan Olivia Newton-John pada tahun 2012.Lorenzo Bevilaqua / ABC / Getty Images

Salah satu cara Newton-John akan mengumpul dana untuk kempen itu adalah dengan melelong jaket kulit hitam seksi dan seluar wataknya, gadis baik Sandy, memakai “Grease” ketika dia menyusun dirinya menjadi vixen untuk memenangi hati watak Travolta.

“Saya telah menunggu masa yang tepat,” kata bintang Aussie. “Dan saya menyedari sekarang, masa yang sempurna adalah tahun depan. Ia adalah ulang tahun ke-40.”

Gambar: 'Grease' the movie musical
John Travolta dan Olivia Newton-John dalam “Grease.”Fotos Antarabangsa / Getty Images Kontributor

Kali terakhir pelakon itu memasuki seluar ketat kulit? “Apabila kita buat filem itu,” katanya, ketawa.

Co-stars telah menjadi rakan sejak penggambaran muzik 1978 yang dikasihi apabila kedua-duanya berusia 20-an. Malah, jika bukan untuk Travolta, aktres itu mendedahkan, suaminya, John Easterling, mungkin tidak pernah mendapat perhatian untuk menonton “Grease.”

Awalnya dalam perkahwinan mereka, pasangan itu sedang makan di rumah Travolta ketika pengusaha mengaku tidak pernah melihat filem itu.

“Dan John Travolta berkata,” Serius? Di mana awak? Menaikkan sungai di Amazon atau sesuatu? “Pelakon itu teringat ketawa.

Selepas makan malam, Travolta menjemput pasangan itu menaiki kapal terbangnya, di mana dia mempunyai pencuci mulut dan menunggu pemeriksaan kejutan.

Olivia Newton-John bercakap mengenai diagnosis kanser

15.15.201501:11

“Dia telah ‘Grease’ bermain di televisyen,” kata Newton John. “Jadi (suami saya) berjumpa dengan kami berdua di pesawat John.”

Paskah, secara semulajadi, memberikan filem dua jempol.

Recalled the actress, ketawa, “katanya,” Ini adalah filem yang sangat bagus. Saya dapat melihat mengapa orang suka. “