Noah Wyle untuk memeriksa ‘ER’

Doktor keluar: Noah Wyle meninggalkan “ER” sebagai anggota tetap pada akhir musim ini, kata NBC hari Khamis.

Wyle, 33, satu-satunya bintang asal yang kekal dengan drama perubatan selama 11 tahun, akan kembali ke empat episod dalam setiap dua musim yang akan datang. “ER” telah diperbaharui melalui musim 2007-08.

Cinta sejati mencuri wataknya, Dr. John Carter, yang berkumpul semula dalam episod 12 Mei dengan teman wanita Kem (Thandie Newton), seorang pentadbir kesihatan yang dia temui melakukan kerja-kerja perubatan sukarela di Afrika.

Carter meninggalkan Hospital Umum Daerah Chicago pada musim 19 Mei.

“Ia sangat sedih buat saya. Nuh dan saya mempunyai banyak sejarah bersama, “kata pengeluar eksekutif” ER “John Wells kepada USA Today. “Dia seorang pelakon yang hebat dan seorang lelaki yang hebat, dan ia sangat bagus untuk menyaksikan dia membesar dan berkahwin dan mempunyai keluarga.”

Pada tahun 2004, Wyle berkata beliau berhasrat untuk meninggalkan “ER” apabila kontraknya berakhir musim ini.

“Saya baru sahaja mendapat barangan lain dalam hidup saya sekarang,” kata Wyle kepada “E! Berita Live “pada September lalu. “Saya mempunyai seorang anak lelaki, saya mempunyai keluarga dan rakan-rakan yang mengucapkan selamat tinggal kepada saya 12 tahun yang lalu dan tertanya-tanya ketika saya kembali, dan ini sedikit keinginan untuk menggaru gatal-gatal yang berbeza dalam karir saya, dan ia hanya datang ke hujung larian watak itu. “

Apabila siri itu memulakan kerjaya pada bulan September 1994, Wyle memainkan peminat muda yang berpengalaman dalam pelakon yang termasuk Anthony Edwards, George Clooney, Eriq La Salle, Julianna Margulies dan Sherry Stringfield.

Ketika mereka berangkat, Wyle berubah menjadi pusat pameran itu.

Stringfield kembali ke peranannya sebagai Dr. Susan Lewis pada tahun 2001 selepas rehat lima tahun.

Drama itu telah menjadi pelakon yang tahan lama untuk NBC, walaupun ia kehilangan status penarafan No. 1 kepada pendatang baru termasuk “American Idol” Fox. Dalam pertandingan berturut-turut dengan CBS ‘”Without a Trace” pada 10 p.m. ET Khamis, ia menyusuri sejumlah penonton.