Nelly menyertai pasukan ‘Longest Yard’

Nelly digunakan untuk membuat hits. Memukul adalah satu lagi cerita.

Rapper superstar membuat debut filemnya di “The Longest Yard,” sebagai lari belakang untuk pasukan bola sepak penjara yang mengambil pasukan pengawal. Adam Sandler memainkan quarterback dan Burt Reynolds – yang membintangi asal 1974 – memainkan jurulatih pasukan penjara.

Nelly bercakap kepada The Associated Press tentang melakukan aksi sendiri, melakukan masa penjara dan mengapa rapper membuat pelakon yang baik:

AP: Anda telah memfilmkan berpuluh-puluh video, tetapi ini adalah debut gambar utama anda. Jadi, bagaimana?

Nelly: Ia sejuk. Saya tidak mahu mengatakan mudah, kerana ia tidak mudah. Ia adalah semula jadi untuk saya kerana saya boleh mengaitkan peranan dengan begitu mudah, sejauh saya bermain bola sepak dan melepak dengan lelaki. Pengalaman saya yang semakin meningkat bermain bola sepak membantu. Saya bermain dalam liga bola sepak junior dan bola sekolah menengah di St. Louis. Ia bukan apa-apa yang saya perlu mengambil terlalu banyak kelas bertindak untuk. Saya tidak perlu menangis di filem atau apa-apa seperti itu.

AP: Pernah menghabiskan masa di penjara?

Nelly: Bukan setakat itu. Bukan masa penjara. Saya telah menghabiskan beberapa hari di sini dan di sana membesar.

AP: Watak anda memakai nombor 23 pada jersinya. Mana-mana sebab tertentu yang anda pilih nombor itu?

Nelly: Michael Jordan. Ayuh! Saya mahu mendapatkan No 1 tetapi mereka sudah ada yang dijangka untuk orang lain. Jadi saya terpaksa pergi dengan 23. MJ adalah atlet terbaik yang pernah hidup.

AP: Saya tahu anda telah digubal untuk bermain besbol dari sekolah menengah, tetapi anda bermain beberapa sukan lain. Apa sukan terbaik anda?

Nelly: Bertentangan dengan apa yang dikatakan semua orang, saya rasa sukan terbaik saya adalah bola sepak. Tetapi saya dibina lebih baik untuk besbol. Saya tidak begitu besar. … Saya kira-kira 5 kaki 9, 175 paun. Saya pernah berjumlah kira-kira 5 kaki 7, 150 paun. Jadi besbol adalah baik kerana saya boleh lari, saya boleh memukul saya boleh menangkap. Tetapi kebolehan saya membuat saya pemain bola sepak yang baik. Saya harus mengatakan bola keranjang adalah sukan terburuk saya.

AP: Anda telah bermain dalam banyak permainan selebriti. Adakah itu membantu anda mempersiapkan diri untuk peranan ini?

Nelly: Sudah tentu. Saya merasakan pasang surut dari Warren Moon. Dipintas Dan Marino. Menangkap satu pas pada Deion (Sanders), iaitu apabila Deion masih muda. Itu cukup untuk satu hari: sentuhan dari Bulan, memintas Marino, dan menangkap lulus di sudut terbaik untuk pernah memainkan permainan. Ini adalah dalam permainan MTV Rock ‘n’ Jock. Beritahu saya jika anda tidak melihatnya. Saya boleh menghantar pita kepada anda.

AP: Sekiranya anda pernah melihat filem asal sebelum anda dihubungi untuk peranan ini?

Nelly: Suatu masa dahulu. Kemudian saya terpaksa menontonnya sekali lagi untuk lebih mengenalinya. Tetapi Burt Reynolds melakukan perkara itu pada masa itu. Anda tahu, saya pernah menonton “Smokey dan Bandit” dan semua itu.

AP: Siapa pemain suku akhir yang lebih baik, Adam Sandler atau Burt Reynolds?

Nelly: Oh lelaki, anda tidak boleh bertanya kepada saya. Nah, Adam mungkin adalah suku akhir yang lebih baik tetapi Burt kelihatan lebih sejuk melakukannya. Burt licin kembali pada hari itu. Adam adalah pelawak. Burt sentiasa seorang wanita.

AP: Bagaimana ia berfungsi dengan Adam Sandler?

Nelly: Dia lucu, sangat lucu. Dia seorang lelaki yang hebat juga. Saya anggap dia kawan yang baik sekarang. Bukan kawan Hollywood, sahabat sejati. Anda tahu, anda mendapat orang-orang yang anda panggil dan semak dan lihat jika ada apa-apa yang boleh anda lakukan untuk membantu. Dia salah seorang kawan. Dia sudah membuat cameo dalam video baru saya. Saya betul, memandu Lincoln Lincoln lama dengan beberapa rim.

AP: Apa adegan kegemaran anda untuk filem di dalam filem?

Nelly: Permainan. Mereka berseronok. Kami di luar sana berjalan dan memukul. Mereka adalah hits sebenar yang anda lihat di skrin. Saya mahu melakukan semuanya dengan saya sendiri. Tidak ada aksi berganda, selain pemandangan tempat saya berputar di udara. Tetapi saya mempunyai semua orang yang memegang nafas mereka di tepi sampingan. Adegan di mana watak saya terkena dan cedera, itulah saya. Orang-orang ini menjadi susah pada kami. (Bekas pro linebacker Bill) Romanowski, dia mahu memukul kita untuk sebenar-benarnya. Apabila kita sampai ke sesuatu kem diklik di kepalanya.

AP: Terdapat kemunculan rappers baru-baru ini di skrin besar. Kenapa begitu?

Nelly: Kami membawa penonton sendiri. Hip-hop lebih daripada muzik, ia adalah budaya. Ia lebih besar daripada lagu-lagu hit ini. Terdapat kira-kira 50 juta peminat hip-hop di negara ini, mungkin lebih. Itu diterjemahkan ke dalam banyak dolar apabila peminat keluar untuk menyokong seseorang seperti saya. Sekiranya anda mempunyai seorang pelakon baru yang memainkan peranan ini tidak ada cabutan tambahan untuk tajuk itu. Sekarang, anda membawa rapper yang menjual lapan atau sembilan juta album … peratusan orang-orang yang ingin melihat filem itu. Kami tidak melakukannya untuk mengambil dari pelakon yang sepatutnya. Kerana kita peminat mereka untuk. Kami peminat Denzel dan Larenz Tate, Cuba Gooding, Samuel L. dan mereka semua. Ia tidak seperti kita cuba untuk mengambil apa-apa dari apa yang mereka lakukan. Ada peranan yang cukup untuk pergi. Dan kini terdapat filem-filem yang dibuat khusus untuk (rappers). Terdapat banyak syarikat pengeluaran di luar sana yang memberi tawaran kepada artis yang belum pernah membuat filem. Mereka tahu kita menterjemahkan wang.

AP: Kenapa rapper membuat pelakon yang baik itu?

Nelly: Kami mendapat banyak amalan. Video juga membantu sedikit. Kami biasa mengenali sekitar kamera dan berada di tempat yang ditetapkan. Saya juga berfikir bagaimana anda mengendalikan diri sendiri dan mengendalikan diri setiap hari. Banyak rappers sedang bertindak di sini sekarang, bertindak seperti mereka samseng apabila mereka tahu mereka tidak. Semua orang tidak akan berjaya tetapi apabila anda mendapat ketakutan awal untuk melakukan dan anda pergi ke sana dan melakukannya, ia akan menjadi lebih mudah. Ia lebih mendalam daripada itu, walaupun. Saya tidak akan pernah menghormati seni bertindak, ia mendalam.

AP: Dolar untuk dolar, filem atau muzik?

Nelly: Potensi? Filem pasti. Lihatlah Will Smith. Dia boleh melakukan dua filem setahun pada $ 25 juta hingga $ 30 juta setiap filem. Itulah $ 60 juta setahun. Adakah anda tahu berapa lama artis itu membuat rekod menjualnya? Itulah sialan yang mustahil kecuali anda memiliki segala-galanya. Itulah sebabnya anda melihat rappers masuk ke dalam semua perkara lain. Barisan pakaian, rim, label, minuman tenaga, perhiasan, apa saja yang boleh kita pelajari dalam peluang perniagaan. Tetapi filem adalah cara. Lihatlah John Travolta. Dia di luar sana membeli kapal terbang seperti rappers membeli kereta. Saya seperti, ‘Tunggu sebentar, apa yang saya buat salah?’ Terdapat perbezaan besar antara membuang seratus ribu ke atas kereta dan membelanjakan $ 10 juta hingga $ 20 juta pada pesawat.

AP: Anda juga bekerja pada soundtrack?

Nelly: Saya adalah pengeluar eksekutif pada sendi itu. Kami mempunyai beberapa artis dari label Derty Entertainment, Kin Rakyat, Murphy Lee, kami juga mempunyai Eminem dan D12 di sana. Ini adalah projek pertama (pengeluar eksekutif) yang saya buat. Saya biasanya hanya melakukan lagu, mendapatkan wang, dan lari.

Loading...