Miley Cyrus meraikan Sweet 16 di Disneyland

Pesta ulang tahun ke-16 Miley Cyrus lebih riang daripada manis.

Cyrus merayakan ulang tahun yang istimewa pada sambutan Disneyland di hari Ahad – walaupun dia tidak benar-benar menghidupkan 16 hingga 23 November. Taman tema itu tertutup untuk soiree supersized, yang termasuk prestasi empat lagu oleh remaja ratu dan paparan bunga di atas Sleeping Beauty Castle dan lilin gelas 16 gergasi.

“Miley sangat sukar untuk mengejutkan,” kata ayahnya Billy Ray Cyrus pada majlis itu.

Penganjur menganggarkan lebih 5,000 orang menghadiri parti istimewa, yang berharga $ 250 tiket. Pada permaidani berwarna ungu – warna kegemaran Cyrus – bintang “Hannah Montana” membual bahawa ibu bapanya membelikan anak anjing baru untuk ulang tahunnya. Apa lagi yang dikehendaki Cyrus untuk ulang tahunnya? Kereta baru? Mungkin jam malam kemudian?

“Ibu bapa saya menutup Disneyland untuk saya, jadi saya baik untuk seketika,” kata Cyrus.

Bapa Cyrus membuka diri untuk anak perempuannya dengan beberapa lagu sendiri, termasuk “Achy Breaky Heart.” Anak perempuannya memakai skirt ruffled putih dan jaket seperti jersey dengan “Sweet 16” dicetak di belakang untuk konsertnya yang dipenggal. Pada satu ketika, Cyrus menaiki sebuah bot di Rivers of America dan memainkan lagu-lagu seperti “Breakout” dan “G.N.O.”

Sepanjang petang, beberapa tarikan popular, seperti Big Thunder Mountain dan Pirates of the Caribbean, terus dibuka kepada pihak pesta. Aktiviti tambahan, seperti menerima “Makeover Hannah Montana” dan memainkan permainan video irama Disney Interactive Studios yang akan datang “Ultimate Band,” juga disediakan untuk hadirin.

Disney menggunakan acara ini untuk mempromosikan inisiatif pemasaran “What Will You Celebrate?” Yang akan datang, yang menggalakkan pelancong untuk mengambil “percutian sambutan” bersama keluarga mereka. Bermula pada tahun 2009, tetamu di Disneyland dan Walt Disney World di Florida boleh mendapatkan kemasukan taman tema percuma pada hari lahir mereka dengan ID sah dan bukti tarikh lahir.

Di Disney’s California Adventure, taman tema kakak Disneyland, perayaan yang sama sekali berbeza berlaku semasa acara Sweet 16: Gay Hari tahunan ke-11 Anaheim, perhimpunan gay dan lesbian yang tidak rasmi di Disneyland Resort. Pengilang acara Jeffrey Epstein berkata urusan Cyrus tidak bertentangan dengan Hari Anaheim Gay.

“Kami gembira untuk berkongsi hujung minggu kami dengan Miley,” kata Epstein. “Walaupun ia mungkin satu dunia kecil, kami fikir ia cukup besar bagi kedua-dua kumpulan untuk melakukan letupan.”