Michael Richards menyampaikan ceritanya kepada mereka

Kontroversi yang mengelilingi perkauman rasis Michael Richards terus berputar.

Pada hari Rabu, Access Hollywood mempelajari bekas bintang “Seinfeld” yang menjangkau para pemimpin hak-hak sivil Jesse Jackson dan Al Sharpton dalam percubaan lain untuk meminta maaf atas tingkah lakunya.

Walau bagaimanapun, sasaran kemarahannya – Kyle Doss dan Frank McBride – juga telah menjangkau seseorang – peguam rumit Gloria Allred.

Akses Hollywood Tim Vincent duduk dengan Doss dan McBride untuk mengetahui mengapa.

“Saya tidak cuba menjadikan perkara ini hitam dan putih,” kata Doss kepada Tim. “Saya mempunyai banyak rakan bercampur. Ia satu perkara orang. “

Doss dan McBride adalah kedua-dua kumpulan rakan-rakan bercampur-campur di Kilang Laugh di Hollywood ketika mereka berjalan lewat dan terluka oleh rasis rasis Richards, yang semuanya ditangkap di rakaman video.

“Saya hanya memberitahu dia ‘Hei, kawan saya tidak fikir awak lucu’ dan selepas itu, dia berpaling dan memandang saya dan membalikkan saya dan memberitahu saya ‘F-you n-word,'” kata Doss.

“Dia melemparkan pelali perkauman berulang kali. Tidak ada yang profesional tentang perbuatannya, “kata McBride kepada Access.

“Dia berkata ketika dia bangun, dia akan tetap kaya dan ketika saya bangun, saya masih akan menjadi kata-kata,” tambah Doss..

Pada hari Selasa, Richards muncul di David Letterman untuk meminta maaf atas ucapannya.

“Dia memohon maaf. Bukankah itu benar-benar berakhir? “Tim bertanya kepada lelaki itu.

“Tidak, saya fikir permintaan maaf itu benar-benar palsu, ia dipaksa. Saya rasa itu adalah langkah kerjaya. Ia tidak ikhlas, “kata Doss.

“Apa yang anda mahu keluar dari situasi ini?” Tanya Tim.

“Untuk diberi pampasan untuk apa yang berlaku,” jawab Doss.

Temu bual kami dengan Doss dan McBride telah diberikan pada satu syarat – bahawa kami juga menemu ramah peguam mereka yang terkenal, Gloria Allred.

Allred tidak asing dengan kontroversi yang telah diambil Michael Jackson, O.J. Simpson dan Scott Peterson, hanya untuk menamakan beberapa.

“Ia tidak cukup untuk pergi ke televisyen dan berkata ‘Saya minta maaf,'” kata Allred. “Kami menimbulkan cabaran kepada Michael Richards.”

Cabaran itu memerlukan Richards untuk bersemuka dengan Doss dan McBride di depan hakim. Setakat ini, tiada tuntutan mahkamah telah difailkan.

“Kami mahu hakim bersara membuat cadangan mengenai berapa banyak Michael Richards harus membayar untuk membayar pampasan kepada pelanggan kami,” tambah Allred..

Dan jika Richards enggan?

“Kemudian dia perlu menanggung akibat dari apa yang akan datang,” katanya.

Sementara itu, banyak pelawak comel Richards telah menyuarakan kejadian itu.

Komik Paul Rodriguez, yang berada di kelab tersebut, berkata bahawa dia merasakan kenyataan Richards melepasi garis.

“Sebaik sahaja perkataan itu keluar dari mulut anda dan anda tidak menjadi Afrika-Amerika, maka anda mempunyai banyak penjelasan,” katanya. “Kebebasan bersuara mempunyai batasan dan saya fikir Michael Richards mendapati batasan-batasan itu.”

Access Hollywood bercakap dengan Jamie Foxx di Anugerah Muzik Amerika untuk mendapatkannya.

Pemenang Oscar berkata Richards tidak dapat dielakkan dan Foxx sedang mengambil bahagian dalam kumpulan itu.

“Saya komik yang berdiri teguh. Tetapi jika saya meneruskan sesuatu, lepaskannya di atas pentas. Tetapi jangan buang siapa pun dan terutamanya bukan orang kulit hitam kerana saya tidak tahu apa jenis orang kulit hitam itu, tetapi jika ia adalah saya dan kakak saya dan kru saya, mereka masih akan membuat penggambaran sekarang, “Kata Foxx.