Mengingati Robin Williams: Setahun kemudian, melihat kembali bintang yang satu-of-a-kind

Selasa menandakan satu tahun sejak Robin Williams meninggal dunia, dan masa telah dilakukan sedikit untuk membosankan kehilangan salah satu bintang industri hiburan yang paling dikasihi.

Robin Williams
NORFOLK, VIRGINIA – OKTOBER 26: Robin Williams difoto di belakang pentas sebelum penampilannya di Pusat Konvokesyen Ted Constant semasa lawatan 30-an pada Oktober, 26, 2009 di Norfolk, Virginia. (Foto oleh Jay Paul / Getty Images)Fail Getty Images

Malah, ia masih sukar untuk mempercayai lelaki yang membawa banyak watak yang jelas untuk hidup di skrin besar dan kecil benar-benar hilang.

Mungkin itu kerana kerja baru – termasuk filem terakhirnya, “Boulevard” – telah keluar sejak kematiannya. Atau mungkin kerana dia meninggalkan kerja yang luar biasa seperti itu.

LEBIH: Robin Williams sangat ‘bangga’ filem akhir, kata Kathy Baker bersama bintang

Satu perkara yang kita tahu pasti ialah apabila ia datang ke tempatnya di Hollywood dan di dalam hati kita, Williams benar-benar tidak boleh ditukar ganti.

1. Tenaga beliau

Salah satu sebab rakan dan rakan sekutu Meryl Streep mendapati kematian William yang begitu sukar untuk diterima disebabkan oleh kegilaan yang sangat terkenal di dalam kehidupannya.

“Sukar untuk membayangkan tenaga tidak dapat dihentikan,” katanya kepada HARI INI tahun lepas.

Williams membawa tenaga angin badai beliau ke HARI INI berkali-kali sejak bertahun-tahun, dan ia masih kelihatan untuk dilihat.

Detik-detik paling menarik di Robin Williams pada HARI INI

12.12.201403:15

2. Ketawa

Beberapa pelakon boleh membuat kita ketawa dengan pasti atau selama Williams.

Pada akhir 1970-an, ia adalah akta asing beliau dalam “Mork & Mindy” yang memperkenalkan kita kepada humor beliau. Menjelang tahun 80-an, penampilan lewat malamnya, khas dan filem seperti “Popeye” mengekalkan ketawa hidup.

Dan sebagai “Hook,” “Aladdin,” “Puan Doubtfire,” “Jumanji,” “Malam di Muzium” dan komedi lain membuktikan, dia tidak pernah kehilangan hadiah itu.

3. Air mata

Sudah tentu, salah satu perkara yang menjadikan Williams sebagai seorang pelakon yang menonjol adalah bahawa dia bukan hanya seorang pelukis. Dia sama pintar ketika datang ke drama dan dapat mengilhami air mata sebagai ketawa.

HARI INI melihat kembali kerjaya ikon Robin Williams

12.12.201403:37

“Mork & Mindy” hanya berada di luar udara selama beberapa bulan sebelum Williams memikat para penonton dengan sisi dramatiknya pada tahun 1982 iaitu “The World According to Garp.” Dan peranannya yang bergerak dalam “Good Morning, Vietnam,” “Masyarakat Penyair Mati,” dan “Good Will Hunting” masih sering dipetik untuk kesan mereka hari ini.

4. Malah lebih baik daripada skrin

Tetapi untuk semua kerjanya di mata orang ramai, itu kerja yang dilakukannya di luar sorotan yang mungkin menjadi yang terbaik.

LEBIH: Mengenang Robin Williams mengenai apa yang akan menjadi hari jadi ke-64

Apabila kecelakaan menunggang kuda yang tragis meninggalkan pelakon Christopher Reeve lumpuh, ia adalah kawan lama Williams yang bergegas ke sisinya untuk memberinya ketawa sebelum menghadapi pembedahan hidup atau mati.

Sebagai bintang “Superman” terletak di dalam katil hospitalnya, Williams masuk, memakai sarung tangan getah dan dalam aksen Rusia berkata, “Pakar proktologi anda ada di sini untuk peperiksaan!”

Perkataan menyentuh Christopher Reeve mengenai Robin Williams

Ogos.13.201400:04

Williams juga terus menyokong Yayasan Christopher & Diana Reeve lama selepas kematian Reeve, tetapi ia jauh dari kerja amal sahaja.

Keistimewaan beliau membawa beliau untuk menyokong puluhan amal yang lain, dan kerjanya dengan Bantuan Komik khususnya membantu organisasi menaikkan lebih daripada $ 80 juta untuk membantu mereka yang memerlukan.

5. Masih hidup

Walaupun Williams tidak lagi hidup, dia pasti hidup di dalam orang lain.

BERKAITAN: Anak lelaki Robin Williams sedang mengerjakan warisan kasih sayang ayahnya – di penjara

Itu termasuk anak-anaknya, yang telah menawarkan penghormatan yang indah dan tulus sepanjang tahun lepas.

Anak perempuan Robin Williams: Ayah membuat kami merasa ‘tidak bersendirian’

Februari.26.201503:40

Ia juga termasuk orang-orang yang disentuh dalam hiburan, seperti Billy Crystal, yang memberitahu penonton Emmy bahawa Williams adalah “bintang paling terang di galaksi komedi,” dan bahawa “sangat sukar untuk membicarakannya pada masa lalu, kerana dia jadi sekarang dalam kehidupan kita. “

Dia pastinya kekal dalam kehidupan para peminatnya.

Ikut Ree Hines pada Twitter dan Google+.