‘Menari Dengan Bintang’ untuk menari penari yang cedera dalam pengeboman Boston

“Dancing With the Stars” akan memberi penghormatan kepada penari tarian profesional Adrianne Haslet-Davis, yang cedera parah dalam pengeboman maraton Boston, semasa keputusan menunjukkan pada hari Selasa.

Walaupun kaki berusia 32 tahun itu dipotong di bawah lutut akibat luka, dia bertekad untuk kembali ke bilik tarian.

“Menari adalah hidup saya,” katanya kepada Boston Herald. “Ya, kalau kaki saya hancur, itu benar-benar menghisap. Tetapi saya tidak boleh berdiam diri dengan kesakitan.”

Pada hari Sabtu, menurut catatan di laman pengumpulan dana dalam talian Haslet-Davis, ABC menghantar kru kamera ke Pusat Pemulihan Spa Boston untuk memaparkan instruktur tarian Arthur Murray Studio.

Berkaitan: Victor Ortiz tahu dia akan dihapuskan pada ‘DWTS’

“Penampilan Adrianne pada ‘Dancing With the Stars’ difilemkan hari ini, dan akan disiarkan Selasa malam,” menurut Dana untuk Adrianne, yang telah menaikkan lebih daripada $ 220,000 untuk membiayai perbelanjaan perubatannya. “Kami tidak boleh menunggu! Pastikan untuk menyanyi!”

“Terima kebaikan kami mempunyai teknologi luar biasa sekarang di mana dia boleh berjalan, dia akan dapat berjalan semula dengan cara yang berbeza,” kata DWTS dan juara tiga kali Derek Hough kepada TODAY.com. “Saya fikir bahawa … tragedi seperti itu, yang sangat malang, anda juga boleh menemui cahaya yang paling terang.

“Saya hanya berdoa dan berharap agar dia mendapat cahaya terang dan menjadikannya sesuatu yang istimewa dalam hidupnya … Saya hanya berharap yang terbaik, dia tetap berada di tempat yang positif.”

Dia mempunyai banyak sokongan dari keluarganya, kawan dan negara yang diilhamkan oleh kisahnya – tetapi terutama suaminya, Adam. Seorang pengacara A.S., yang baru saja kembali dari lawatan di Afghanistan, juga cedera ketika pasangan itu bersorak-sorak dengan marathoners dari luar.

Berkaitan: ‘DWTS’ pro Maks cedera, dalam ‘kesakitan yang luar biasa’

Dan Hough akan mengalu-alukan peluang menari dengan Haslet-Davis di bawah bola cermin “DWTS” gergasi.

“Saya suka berkongsi detik-detik seperti itu,” kata Hough yang baru-baru ini berkenalan dengan penari buta Brilynn Rakes. “Kami sering digunakan untuk berada di studio dan berada di set kami melupakan bagaimana istimewa (menari) untuk orang lain.”

“Ia membawa saya banyak kegembiraan,” katanya. “Jika sesuatu itu adalah perkara yang mementingkan diri sendiri kerana saya mendapat banyak kegembiraan daripadanya.”

Tidak banyak kegembiraan seperti Haslet-Davis sendiri, yang memberitahu pemberita, “Ia akan menjadi hebat,” untuk melaksanakan persembahan itu. “Mereka sangat hebat.”

“Kami yakin bahawa jika dia mahu, dia akan menari lagi,” rekan kerja beliau di Arthur Murray – studio yang sama di mana penganut emas dan pingat emas Boston Aly Raisman dilatih dengan rakannya “DWTS”, Mark Ballas – menulis pada halaman pengumpulan dana Haslet-Davis.

“Dia adalah satu cookie yang sukar,” mereka menulis, “dan inspirasi kepada kita semua.”

— Tambahansemulaberpindah oleh Michael Maloney