Melissa Gilbert jatuh tawaran untuk Kongres memetik sakit leher, nasihat daripada doktor

Melissa Gilbert, yang menjadi terkenal sebagai bintang “Little House on the Prairie,” melepaskan perlumbaan untuk kerusi kongres di Michigan.

Pelakon berusia 52 tahun itu berkata langkah itu disarankan oleh nasihat doktornya, yang mengatakan dia akan memerlukan pembedahan untuk kecederaan yang dialami oleh kepala dan lehernya pada tahun 2012 yang lebih buruk.

Melissa Gilbert
Pelakon Melissa Gilbert pada Mei 2015 di Ekspo Wanita Ultimate Atlanta.Paras Griffin / Getty Images

“Walaupun saya telah menerima rawatan dan terapi yang terbaik yang saya boleh minta, kecederaan itu hanya menjadi lebih buruk,” kata Gilbert dalam satu kenyataan kepada Detroit Free Press. “Sebaik sahaja ia merosakkan hati saya untuk mengatakan ini, doktor saya telah memberitahu saya secara fizikal saya tidak dapat meneruskan perjalanan saya untuk Kongres.”

Gilbert memberitahu Orang ramai bahawa salah satu kemalangan berlaku akibat whiplash dan gegar otak yang dikekalkan selepas jatuh pada “Menari dengan Bintang.” Yang lain berlaku beberapa bulan kemudian selepas sebahagian dari balkoni yang dia berdiri di rumah sewanya runtuh di atas kepalanya.

Berkaitan: Bilakah kepala Melissa Gilbert memukul lantai di ‘Menari Dengan Bintang’?

Mereka yang mengalami kecederaan mengomposkan apa yang dikatakannya sebagai “sejarah panjang” masalah leher dan tulang belakang, bermula dengan pembedahan cakera berkaitan herniated pada tahun 2003, yang telah menyebabkan kerosakan saraf yang tidak dapat ditanggung.

“Saya mempunyai kebas di tangan kanan saya, menembak sakit di lengan kanan saya dan mati rasa di leher saya,” katanya kepada majalah.

Beliau berkata pembedahan itu belum lagi dijadualkan.

Gilbert mengumumkan tawarannya untuk kerusi daerah kongres ke-8 Michigan pada musim panas lalu. Demokrat telah memandang kerusi itu sebagai pickup yang berpotensi, dengan harapan untuk mencabut Rep Rep. Mike Bi.

Gilbert berkhidmat sebagai presiden Persatuan Pelakon Skrin dari tahun 2001 hingga 2005.

BERKAITAN: Ambil bonnets! ‘Little House on the Prairie’ untuk mendapatkan penyesuaian filem

Melissa Gilbert berlari untuk Kongres di Michigan

Ogos.11.201500:26