Mel B dilaporkan mencari rawatan untuk PTSD: ‘Saya berada di titik krisis’

Mel B dilaporkan mencari rawatan selepas didiagnosis dengan gangguan tekanan selepas trauma.

Hakim penyanyi dan “Amerika Got Talent”, 43, menyifatkan beberapa perjuangan yang telah dia hadapi dalam pernyataan panjang kepada tabloid British The Sun.

Gambar: Mel B
Mel B berkata dia telah berhadapan dengan beberapa bahagian “traumatik” masa lalu beliau. Willy Sanjuan / AP

“Sepanjang enam bulan yang lalu amat sukar untuk saya,” katanya. “Saya telah bekerja dengan seorang penulis di buku saya, ‘Brutally Honest’, dan ia telah menjadi traumatik yang luar biasa menghidupkan hubungan kejam emosional dan menghadapi begitu banyak isu-isu besar dalam hidup saya dari kematian ayah saya untuk hubungan saya dengan lelaki. “

Bekas Spice Girl baru-baru ini memuktamadkan perceraiannya daripada produser TV, Stephen Belafonte, yang mengaku bersalah.

Gambar: FILE - Melanie Brown Gives Birth To Third Daughter
Mel B dan bekas suami Stephen Belafonte, dilihat di sini pada 2010, baru-baru ini memuktamadkan perceraian mereka.Brendon Thorne / Getty Images

Dia mengatakan bahawa pertempuran mahkamah yang berpanjangan dengan Belafonte meninggalkannya “dipukul secara kewangan dan diberkati sistem perundangan yang benar-benar ditimbang terhadap wanita yang didera secara emosi.”

Penyanyi itu juga berkata dia telah menggunakan alkohol dalam usaha untuk menangani emosi yang paling menyakitkan.

“Saya sangat jujur ​​dalam buku saya tentang minum untuk merasakan kesakitan saya tetapi itu adalah cara banyak orang menutupi apa yang sebenarnya berlaku,” katanya dalam kenyataannya..

Kini, bintang pop mengatakan bahawa dia berfokus pada pemulihan, dan merancang untuk memulakan program terapi di Britain.

Ibunya penyanyi, Andrea Brown, mengeluarkan kenyataan yang menyokong anak perempuannya.

“Saya bangga dengan anak perempuan saya. Beliau mempunyai keberanian untuk menghadapi setan ibunya dan berurusan dengan mereka, “tulisnya di Twitter.

“Saya tahu apa yang telah dia alami dan saya tahu trauma yang dia alami dan masih menderita.”

Mel B membuka kepada Hoda Kotb tentang dibuli sebagai seorang kanak-kanak

Jun.26.201802:47

Mel B mengatakan bahawa walaupun dia percaya dia telah mencapai “titik krisis,” dia bertekad untuk bekerja keras untuk pemulihan untuk dirinya sendiri, tiga anaknya, dan untuk orang lain yang mengalami PTSD.

“Saya bercakap tentang ini kerana ini merupakan isu besar bagi ramai orang. Saya tidak sempurna, dan saya tidak pernah berpura-pura, “katanya.

“Tetapi saya berusaha menjadi versi yang lebih baik untuk anak-anak saya, untuk keluarga saya dan untuk semua orang yang telah menyokong saya dalam hidup saya.”

Nota Editor: Versi terdahulu cerita ini menyatakan bahawa Mel B akan menjalani pemulihan untuk mendapatkan rawatan untuk PTSD. HARI INI tidak menerima pengesahan bahawa Mel B telah menuju ke kemudahan pemulihan dan telah menghapuskan butiran tersebut dari artikel tersebut.