Masa untuk pemeriksaan: Sebagai ‘ER’ bertukar 20, dokumen kegemaran kami kemudian … dan sekarang

Dua dekad yang lalu, pintu hospital “ER” berayun lebar buat pertama kalinya di NBC, mengakui pesakit dan penonton menjadi yang sangat segar – dan sering gementar – jenis drama hospital TV. 

The cast of
Pelakon “ER” pada tahun 1997: George Clooney, Julianna Margulies, Anthony Edwards, Eriq La Salle dan Noah Wyle.Getty Images / Today

Tetapi ia adalah pelakon persembahan yang benar-benar mendapat lampu biru dan merah yang berputar: Begitu banyak bakat di satu tempat! Sekarang, kerana episod perdana menunjukkan 20, mari kita lihat beberapa bintang itu, yang tidak pernah dapat memeriksa hati dan minda kita.

George Clooney, then and now.
George Clooney, sekarang dan sekarang: Masih smokin ‘panas.Hari ini

George Clooney
Kemudian: Sebagai Dr Doug Ross, beliau mengasuh dan mengasihi pesakit, tetapi mengalami kesukaran membuat kerja dengan wanita, terutama Jururawat Carol Hathaway.
Sekarang: Anda mungkin pernah mendengarnya sejak itu. Clooney adalah A + of Hollywood A-listers, dengan dua Oscar namanya. Sebentar lagi, dia akan berkahwin buat kali kedua.

Julianna Margulies: From a good nurse to 'The Good Wife.'
Julianna Margulies: Dari seorang jururawat yang baik kepada ‘The Good Wife.’Hari ini

Juliana Margulies
Kemudian: Pernikahan push-pull Jururawat Carol Hathaway dengan Dr Ross menjadi titik tumpuan siri ini (mereka mempunyai akhir yang bahagia), tetapi Hathaway sangat banyak wanita sendiri, membeli rumah dan menjadi Jururawat untuk seketika.
Sekarang: Sebagai bintang dalam sirinya sendiri, “The Good Wife” CBS, Margulies menambah pada dua anugerah Emmy kepada yang dia dijemput di “ER,” dan dianggap sebagai salah satu lampu terkemuka TV.

Nuh Wylie, then and now.
Nuh Wylie: Semua orang dewasa.Hari ini

Noah Wylie
Kemudian:
Pelajar Med John Carter adalah pendatang baru yang baru berhadapan dengan profesion perubatan yang membesar di acara tersebut, menetap di banyak acara dan menjadi banyak cara dalam hati nurani.
Sekarang: Sebagai bintang langit “Jatuh Jatuh” TNT, Wylie mengejar makhluk asing daripada tas cecair IV dan telah muncul dalam empat filem TV khas “Pustakawan” sebagai wira pengembaraan yang tidak dijangka.

Anthony Edwards has shed his glasses since his
Anthony Edwards telah menanggalkan gelasnya sejak hari-hari “ER” nya.Hari ini

Anthony Edwards
Kemudian:
Walaupun Dr. Mark Greene mengamalkan ubat, dia seolah-olah berkhidmat sebahagian besarnya dalam peranan penasihat dan bimbingan kepada pendatang baru dalam perancangan. Dia meninggal dunia akibat kanser otak pada musim kelapan pertunjukan.
Sekarang: Edwards meneruskan “ER” selepas dia pergi, mengarahkan beberapa episod, dan membintangi siri “Zero Hour” yang pendek. Beliau kini mengarahkan filem (“My Dead Boyfriend”) dan mempunyai dua filem berbaris untuk 2015: “Digunakan” dan “Experimenter.”

Eriq LaSalle: Still rocking a goatee.
Eriq LaSalle: Masih menggoyang seekor goatee.Hari ini

Eriq LaSalle
Kemudian:
Sangat berbakat tetapi berkompromi dan lemah, Dr. Peter Benton memecahkan peraturan-peraturan di dalam bilik kecemasan dan menyeberangi sempadan dalam hubungan antara kaum kontroversial dengan doktor yang lain. 
Sekarang: LaSalle telah bergerak jauh di belakang kamera pada tahun-tahun kebelakangan ini, mengarahkan episod “Manusia yang Disanjung” dan “Undang-undang & Perintah: SVU,” dan pada tahun 2012 menerbitkan novel pertamanya, “Hukum Kemurtadan.”

Sherry Stringfield went off the grid on
Sherry Stringfield melepaskan grid selepas beberapa tahun di “ER” tetapi akan segera memukul skrin besar dalam filem “Off the Grid.”Hari ini

Sherry Stringfield
Kemudian:
Dr Young Young, Susan Lewis mempunyai banyak potensi, tetapi masalah keluarga (termasuk adik perempuan yang curang) cenderung untuk mengambil perhatiannya; dia adalah tunas yang terbaik dengan Dr Green dan meninggalkan hospital itu selepas diluluskan untuk promosi Dr Carter sebaliknya.
Sekarang: Setelah muncul dalam siri siri TV dan filem sejak bertahun-tahun, dia kini berulang pada siri CBS “Di bawah Kubah” dan sedang membuat penggambaran filem, “Off the Grid”.

Ikuti Randee Dawn di Google+ dan Twitter.