Mariah Carey: ‘Iendure Penyalahgunaan tidak pernah berakhir’

Pada malam Mac yang sangat sejuk ini, Mariah Carey berada di dalam sebuah studio di MTV yang membuat temu bual untuk siaran yang akan datang. Berjalan keluar dari studio, dia terdengar tidak bergurau kepada sesiapa sahaja, “Penyalahgunaan yang saya tahan tidak pernah berakhir.”

Beberapa minit kemudian, di dalam salah satu bilik persidangan rangkaian kabel, Carey tersenyum dan ketawa. “Saya sedikit dramatik pada masa-masa,” katanya, merujuk kepada komen “penyalahgunaan”. “Saya tahu, saya tahu, sukar untuk percaya. Tetapi itu benar. “

Pasti, pemenang Anugerah Grammy yang berjumlah dua belas jual telah mengalami peningkatan yang tinggi dan rendah dalam perjalanan kerjayanya selama 15 tahun. Tetapi pada penghujung pelepasan 12 April A.S. studio album kedelapannya, “The Emancipation of Mimi,” Carey yakin, yakin dan bersemangat.

“The Emancipation of Mimi” – judulnya berasal dari nama panggilan penyanyi itu – tiba pada 30 Mac di Jepun dan 4 April di seluruh dunia di luar Amerika Syarikat.

Di semua wilayah, set akan dijual sebagai CD standard dan sebagai Digipak edisi terhad (termasuk poster tarik keluar) dengan seni penutup yang berlainan.

Album ini jelas pop dan R & B, dengan berkembang hip-hop. Carey bersama menulis 14 trek set itu.

Album itu mempunyai kerjasama dengan beberapa pemukul berat, termasuk Jermaine Dupri, Neptunes, Snoop Dogg, Kanye West, Twista dan James “Big Jim” Wright.

Kembali ke bentuk

Koleksi lagu-lagu dengan betul meletakkan depan dan pusat suara. Seolah-olah Carey kembali ke tempat yang meletakkannya di atas peta. Yang membantu menjelaskan kempen di pasaran utama seperti New York dan Los Angeles yang menyatakan “Kembalinya suara.”

Giggling (lagi), Carey berkata, “Oh, jadi anda telah melihat poster? Itu bagus. “

Pada nota yang lebih serius, dia berkata, “Suara telah berada di sini sepanjang masa. Walaupun anda mendengar bunyi ‘Glitter’ (soundtrack), ada lagu yang dipanggil ‘Lead the Way,’ yang merupakan salah satu persembahan vokal saya yang terbaik. “

Dia terus berkata, “Orang yang hanya mendengar perseorangan tertentu akan menjadi seperti, ‘Kenapa dia bernyanyi dengan sangat bernafas?’ Sesetengah orang berpendapat bahawa jika anda mempunyai suara yang besar, anda harus menggunakannya sepanjang masa.”

Walaupun Carey mengakui dia adalah peminat penyanyi yang hebat, dia berkata, “Saya tidak mahu mendengar seseorang menjerit kepada saya sepanjang masa.”

Apabila Carey menyanyi, dia berkata, ia bukan tentang “mempamerkan supaya semua orang boleh mendengar saya bernyanyi di bahagian atas paru-paru saya. Tetapi kebenaran diberitahu, saya merasakan bahawa suara saya berada di tempat yang lebih baik daripada yang telah bertahun-tahun. “

Dia memberi kredit ini kepada jemputan Charmbracelet pada tahun 2003: “Ia adalah lawatan paling lama saya, dan ia menjadi saya dengan suara yang luar biasa.”

Kekuatan ini tidak hilang pada pengerusi Kumpulan Muzik Island Def Jam Antonio “L.A.” Reid. “Kami merasakan suaranya lagi,” katanya. “Dia mempunyai suara yang luar biasa – dan dia menggunakan suara itu di album ini.”

Presiden pulau Steve Bartels bersetuju. “Terdapat tahap keselesaan dengan Mariah dan lagu-lagu ini. Dia menggali jauh ke dalam jiwanya. “

Menyambung dengan peminat

Kerana ini, Reid percaya Carey akan menyentuh orang lagi.

Ini sudah berlaku. Single lead album, “It’s Like That,” adalah 20 teratas di Billboard Hot 100 dan carta Sing & Racks Hot R & B / Hip-Hop Hot. Dan remake uptempo David Morales baru-baru ini dihantar ke DJ kelab.

Single kedua adalah balada kuasa anthem “We Belong Together.” Dan Island merancang untuk menghantar trek penutup album, inspirasi dan rohani “Fly Like a Bird,” kepada saluran radio Injil.

Untuk mempamerkan lagi Carey dan suara itu, lawatan sedang dibincangkan.

“Selama beberapa tahun yang lalu, industri muzik telah menghasilkan banyak bintang – tidak semua (siapa) boleh menyanyi,” kata Reid. “Mariah boleh menyanyi. Hers adalah hadiah yang luar biasa. “

Loading...