Marge Simpson akhirnya mendapat pakaian baru, terima kasih ‘Runway Projek’

Selepas hampir seperempat abad di sinaran televisyen – sementara memakai pakaian hijau yang sama – Marge Simpson akhirnya mendapat pakaian baru, terima kasih kepada “Projek Runway: All Stars.”

Dalam mesej video kepada para pereka, kecantikan yang menenangkan mengakui bahawa dia tidak betul-betul menyimpan trend fesyen terkini.

“Biasanya saya mempunyai satu falsafah fesyen yang mudah: cari pakaian yang kelihatan baik pada anda dan pakai setiap hari untuk sepanjang hayat anda,” kata gadis animasi tersebut..

Tetapi dengan tarikh makan malam yang megah dengan hubby Homer datang untuk ulang tahun ke-25 pameran itu, dia sudah bersedia untuk berubah. Oleh kerana ia adalah pakaian baru yang pertama dia mendapat dalam beberapa ketika, Marge sangat bersuara tentang apa jenis pakaian yang dia lakukan-dan tidak-mahu melihat turun landasan.

“Tidak ada hijau!” Marge mengisytiharkan, sebelum menambah bahawa Homer meminta pakaian itu menjadi “mudah dikeluarkan,” sepatutnya dia berasa sangat lincah selepas terlalu banyak Duffs. (Ahem!)

“Ini bukan cabaran paling sukar yang kami ada, tetapi pastinya itu yang paling membingungkan,” pereka Christopher Palu berkata ketika dia berjalan tanpa tujuan di sekitar bilik kerja.

Dengan Marge yang tidak hadir di landasan, nasib fesyennya ditinggalkan di tangan tuan rumah Alyssa Milano, hakim Isaac Mizrahi dan tiga hakim tamu: perancang Stacey Bendet, pelakon Abigail Breslin dan pemenang “Runway Projek: All Stars” musim lalu Anthony Ryan.

Walaupun semua pereka pakaian pasti mempunyai lebih banyak pizzazz daripada pakaian hijau Marge yang lelah, beberapa jatuh pendek, termasuk gaun futuristik oleh Jeffrey Sebelia.

Pakaian ungu terung dramatik Irina Shabayeva akhirnya dianggap pakaian malam yang sempurna untuk Marge, dan pada akhirnya ia adalah Sebelia yang dihantar pulang.

Walaupun dia menangis ketika ia diumumkan bahawa dia telah keluar, dia mengambil penghapusannya dengan cepat, mengisytiharkan – apa lagi? – “D’oh!”

Lihat klip untuk melihat rupa kemenangan Shabayeva, dan mengharapkan untuk melihatnya lebih lama lagi. Pakaian akan dipaparkan pada episod masa depan “The Simpsons.” 

“Projek Landasan: Semua Bintang” mengudara pada Khamis pada pukul 9 malam. ET pada Hayat.