Legenda pertunjukan sembang Sally Jessy Raphael mendedahkan cerita di sebalik cermin mata merahnya

Kembali pada tahun 1980-an dan 1990-an, anda tidak boleh menghidupkan televisyen siang hari tanpa berlakon ke acara ceramah bersindiket. Tetapi pada zaman sebelum Oprah Winfrey menjadi ratu, terdapat seorang wanita perintis lain yang mengetuai pertuduhan itu, bersenjata dengan kacamata merah yang tersendiri: Sally Jessy Raphael.

Raphael adalah wanita pertama yang menjadi tuan rumah rancangan ceramah bersindiket di TV, dan pertunjukannya berlari selama 19 tahun, menampilkan kira-kira 10,000 tetamu dan akhirnya ditandatangani di udara pada tahun 2002. Tetapi sementara Raphael membentangkan beberapa topik, salah satu perkara yang paling mengesankan mengenai persembahan itu adalah kesetiaannya kepada mereka.

Sally Jessy Raphael mendedahkan asal-usul cermin mata merahnya

03.1.20.201704:26

RELATED: Cheesy ’90s talk shows we miss (Plus one that’s coming back!)

Jadi apa yang ada di belakang pilihan fesyen tersendiri? Ternyata, Raphael menyukai mereka pada mulanya kerana mereka bebas.

Sally Jessy Raphael
Sally Jessy Raphael semasa merakam tayangannya di New York City, sekitar tahun 1990-an.RICHARD DREW / AP

“Kacamata mahal, semua orang tahu itu,” kata pemain berusia 81 tahun itu kepada Matt Lauer hari ini. “Mereka menawarkan saya Pap smear dan ujian mata dan gelas merah Dan saya berkata, ‘Saya akan mengambil gelas merah.'”

Tidak agak pasti apa jenis pejabat doktor itu!

“[Penerbit] Burt Dubrow telah menemui saya, saya menggantung radio dan dia menjumpai saya dan dia berkata, ‘Kami akan meletakkan anda di salah satu acara yang kami ada,'” dia teringat.

Sally Jessy Raphael. TODAY, February 13th 2017.
Sally Jessy Raphael melawat TODAY hari Isnin.Nathan Congleton / HARI INI

Tetapi ulasan dari pemilik stesen Raphael bercampur. Rupa-rupanya mereka menyukainya, tetapi membenci gelas.

“Itulah bagaimana pengurus stesen yang cemerlang,” katanya gembira. “Jadi [Dubrow] suami saya membeli tiga pasang cermin mata yang paling buruk yang anda bayangkan, saya meletakkannya pada satu, dua, tiga [dan] bos itu berkata, ‘Merah, itu lebih baik.'”

BERKAITAN: Bagaimana untuk menyelamatkan yang besar (dan kami bermaksud besar) pada cermin dan kenalan preskripsi

Dan jadi tontonan televisyen sejati dilahirkan!

Jadi, adakah dia akan kembali dan melakukannya sekali lagi? Raphael berkata, dengan tegas, ya. “Saya rasa bahawa tuan rumah pertunjukan yang baik mempunyai sesuatu yang dipanggil jiwa,” katanya. “Dan jiwa itu tidak pergi.”

Tiada soalan!

Ikut Randee Dawn di Twitter.