Lady Gaga mendedikasikan prestasi Grammys emosi kepada ibu saudaranya

Terdapat hampir “Juta Alasan” mengapa peminat teruja melihat persembahan Lady Gaga di Anugerah Grammy 2018.

Dan bagi penyanyi itu, ada satu inspirasi yang amat penting untuknya: ibu saudaranya, Joanne Stefani Germanotta, yang meninggal akibat komplikasi lupus pada usia 19 tahun 1974.

Gambar: Lady Gaga
Lady Gaga tampil di Anugerah Grammy tahunan ke-60 di Madison Square Garden pada hari Ahad, 28 Januari 2018, di New York. (Gambar oleh Matt Sayles / Invision / AP)Matt Sayles / AP

“Ini adalah untuk kakak ayah saya, Joanne,” katanya sebelum menawarkan lagu “Joanne”, lagu tajuk album 2016nya. “Ini adalah untuk cinta dan belas kasihan walaupun anda tidak dapat memahami.”

Gaga kemudiannya melancarkan “Juta Alasan” beliau, juga memberi kelulusan kepada pergerakan Masa.

Gambar: 60th Annual Grammy Awards ?EUR
LUCAS JACKSON / Reuters

Gaga menjaringkan dua pencalonan Grammy tahun ini: album vokal pop terbaik untuk “Joanne” dan prestasi solo pop terbaik untuk “Juta Sebab.”

Dalam dokumentari Netflix pada tahun 2017, “Gaga: Lima Kaki Dua,” Gaga membuka legasi ibu saudaranya, sambil berkata, “Melihat apa yang dilakukan kepada ayah saya dan keluarga saya adalah perkara yang paling kuat yang saya alami. Keluarga saya adalah perkara yang paling penting dalam hidup saya. “

Gambar: US-ENTERTAINMENT-MUSIC-GRAMMY-SHOW
TIMOTHY A. CLARY / AFP / Getty Images

Gaga mengeluarkan video muzik untuk versi piano “Joanne” Jumaat.

Dalam jawatan sebelum ini, dia mendedahkan bahawa Perikatan Penyelidikan Lupus akan menerima sumbangan sebagai penghormatan kepada ibu saudaranya dan meminta peminat mempertimbangkan untuk mendermakan kepada organisasi.

Bintang-bintang dijangka memakai mawar putih di Grammys untuk menyokong pergerakan MeToo

Januari.27.201802:03