Kirk Cameron: Saya hanya mencium isteri saya

Dalam filem baru Kirk Cameron, “Fireproof,” dia harus mencium pelakon yang bermain isterinya. Itulah masalahnya.

Cameron tidak akan mencium mana-mana wanita yang bukan isterinya.

“Saya mempunyai komitmen untuk tidak mencium mana-mana wanita lain,” kata bekas bintang kanak-kanak “Growing Pains” kepada Hoda Kotb dan Kathie Lee Gifford Isnin pada HARI INI di New York.

Untuk mengatasi konflik itu, pembuat filem menggunakan sedikit sihir filem, kata Cameron. Mereka memakai isterinya, pelakon Chelsea Noble, seperti memimpin betina filem dan menembak adegan itu dalam bentuk siluet.

“Jadi apabila saya mencium isteri saya, kita sebenarnya suami dan isteri yang menghormati perkahwinan di belakang tabir,” kata Cameron ketika Gifford dan Kotb meleleh dari romantik pada masa ini.

Mencari iman

Seorang ateis yang membesar, Cameron menjadi seorang Kristian evangelikal pada usia 17 tahun ketika dia bermain Mike Seaver di sitkom popular “Growing Pains.” Noble adalah bintang bersama dan teman wanitanya di acara itu.

Mereka jatuh cinta dalam kehidupan sebenar dan berkahwin pada tahun 1991, ketika Cameron berusia 20 tahun dan Noble adalah 26. Hari ini pasangan ini mempunyai enam anak berumur antara 5 hingga 12 tahun, termasuk empat yang diadopsi.

Cameron mula bertindak pada usia 9 tahun dan menjadi bintang pada “Penderitaan Berkembang” pada usia 14 tahun. Apabila dia menukar agama Kristian, dia kadang-kadang bertengkar dengan rakan-rakannya yang lain dan para penerbit menunjukkan apa yang dia rasa adalah garis cerita tidak bermoral.

Hari ini, dia memberitahu Meredith Vieira pertama dan kemudian Gifford dan Kotb, dia memilih projek dan filem yang dia percaya. Filem terbarunya adalah contohnya. “Fireproof,” katanya, “adalah cerita cinta yang penuh aksi. Ini mengenai ahli bomba. Dia berada di ambang perceraian. “

Cameron merasakan filem itu membuktikan kepercayaannya. “Sebab filem ini penting untuk saya secara peribadi adalah kerana saya sangat menyukai isteri saya,” katanya. “Kami telah berkahwin selama 17 tahun … dan kami mempunyai enam orang anak. Jadi perkahwinan adalah perkara yang sangat istimewa dan suci bagi kami. Dalam satu hari dan umur di mana perkahwinan runtuh, kami ingin membuat filem dan projek yang benar-benar menegakkan dan mempunyai pandangan yang tinggi tentang yang indah dan indah dalam budaya kami. “

Belajar untuk mencintai

Watak Cameron, Caleb Holt, diselamatkan oleh bapanya, yang memberikannya sebuah buku bertajuk “Love Dare” yang membentangkan satu cabaran sehari selama 40 hari yang dirancang untuk mengajarinya bagaimana cintanya.

“Dia semacam jerk,” kata Cameron tentang wataknya. “Dia seorang pahlawan dalam komuniti … tetapi pernikahannya akan terbakar.”

Cinta itu, dia menjelaskan, “mencabar dia untuk melakukan satu perkara setiap hari yang benar-benar membuktikan sifat sebenar cinta. Kesabaran, kebaikan, kelemahlembutan. “

Apa yang bermula sebagai peranti plot dalam filem itu telah berubah menjadi sebuah buku yang sebenar. Cameron memberitahu Kotb dan Gifford bahawa terdapat 500,000 pra-pesanan untuk buku itu, yang masih belum dikeluarkan.

“Buku ‘Cinta Dare’ adalah sejenis alat plot yang menjadi harta bagi suami dan isteri,” katanya. “Apa yang ia ajarkan ialah intipati cinta. Jangan beritahu isteri saya, tetapi saya membaca buku itu sendiri, dan ia benar-benar hebat. “

Cameron mempunyai kementerian evangelis yang bernama “Jalan Tuhan” dengan penghibur Ray Comfort, bersama dengan sebuah kem untuk kanak-kanak yang sakit, Firefly Camp. Dia telah membintangi tiga filem yang diterima pakai dari buku-buku “Left Behind”, satu siri novel apokaliptik yang popular dengan orang Kristian fundamentalis.

Walaupun banyak bintang sesama anaknya telah mengalami kecanduan dan krisis peribadi, Cameron tetap berada di lurus dan sempit.

“Saya menyedari betapa mencabarnya ketika itu,” katanya kepada Vieira. “Tetapi apabila anda membesar di dalam tongkat ikan, dan itu semua yang anda tahu, itu biasa bagi anda. Tetapi apabila anda melihat banyak bintang kanak-kanak, anda melihat kesukaran yang diberikan kepada mereka. Saya bersyukur kerana keluarga saya, kawan baik, dan kepercayaan yang kuat terhadap Tuhan yang membantu saya menavigasi banyak perkara itu. “

Vieira meminta pelakon itu jika dia membenarkan anak-anaknya pergi ke perniagaan persembahan.

“Saya tidak fikir bahawa membesar di industri hiburan adalah tempat yang paling sihat untuk kanak-kanak,” jawab Cameron. “Rekod jejak jenis menunjukkan bahawa.”

Namun, dia menambah, “Anak-anak saya semua suka menjadi bodoh dan bodoh.” Dan anak perempuannya yang berusia 10 tahun, Anna, sangat berbakat.

“Anna ditakdirkan sebagai penyanyi atau pelakon,” katanya dengan bangga. “Dia mendapatnya.”