Kim Kardashian: Bruce Jenner mendapati ‘keamanan dalaman’, ‘kebahagiaan tulen’ dengan peralihan

Kim Kardashian West bercakap buat pertama kalinya sejak ayah tirinya, Bruce Jenner, mendedahkan dia beralih ke kehidupan sebagai seorang wanita.

“Saya sangat gembira baginya bahawa dia menjalani hidupnya seperti cara dia mahu hidup,” katanya kepada Matt Lauer dalam satu wawancara eksklusif pada hari Isnin. “Dan dia telah menemui kedamaian dan kebahagiaan yang tulen, itulah yang hidup.”

Kim Kardashian membuka peralihan kepada Bruce Jenner

Apr.27.201505:13

Semasa wawancara Jenner dengan ABC’s Diane Sawyer Jumaat, beliau berkata bahawa Kim telah menjadi “paling menerima” peralihannya.

“Saya tidak tahu bagaimana kehidupan akan menjadi seperti jika anda selalu merasa seperti diri anda sendiri,” kata Kardashian. “Selagi dia gembira, dan dia mahu menjalani hidupnya, namun dia mahu menjalaninya, itu hanya membuat saya gembira dan saya menyokongnya 100 peratus.”

Dalam pratonton yang disiarkan pada Ahad Ahad, Kim mendedahkan bahawa keluarganya menggunakan terapi untuk menyokong Bruce semasa peralihan. Seperti kebanyakan pengalaman, keluarganya bekerja bersama ini.

“Saya suka mempunyai begitu banyak saudara dan ibu yang begitu menyokong kerana, anda tahu, setiap ahli keluarga mungkin berurusan dengan ini dengan cara yang berbeza,” katanya kepada Matt. “Tetapi kami mempunyai satu sama lain untuk menjalani pengalaman ini dan saya sangat berterima kasih atas itu.”

Kim Kardashian and Matt Lauer
Kim Kardashian dan Matt LauerHARI INI

Bintang TV realiti berkata, Jenner telah membantunya memahami peralihan itu.

“Bruce selalu menjadi benar-benar baik untuk menerangkan segala-galanya kepada kami,” katanya. “Dan ini adalah perasaan yang lebih baru – bukan perasaan baru untuknya, tetapi bagi kita untuk mencerna … Dia melakukan pekerjaan yang sangat baik ketika kita berjalan melaluinya.”

Kardashian menyuarakan keinginan Jenner mengenai kata ganti jantina dan bagaimana, sementara ramai wanita transgender memilih untuk dirujuk sebagai “dia” dan “dia,” Jenner menasihati ABC bahawa dalam konteks temu duga Jumaat, dia masih harus dirujuk oleh kata ganti “dia “dan” dia. “

“Sehingga peralihan itu selesai, kami telah mengetahui bahawa anda merujuk kepadanya sebagai ‘dia,'” kata Kim.

Kim Kardashian mengenai Bruce Jenner: ‘Kami semua menyokongnya’

Apr.25.201500:45

Mengenai perhatian peralihan Jenner yang telah diperoleh, Kardashian berkata bahawa dia bersedia untuk itu.

“Saya fikir dia telah menunggu hampir 65 tahun untuk membuat keputusan ini, sama ada ia menyimpannya sendiri atau tidak, dia hidup dengannya,” katanya. “Dan saya fikir bahawa apabila anda akhirnya bersedia menjadi diri anda maka anda bersedia untuk apa-apa.”

Pada akhirnya, Kardashian berkata bahawa Jenner sudah bersedia, bukan sahaja untuk peralihannya sendiri, tetapi untuk berkongsi kisahnya dengan dunia.

“Saya fikir dia bersedia menghadapi cabaran … dan bersedia membantu kehidupan orang lain yang mungkin melalui perkara yang sama seperti yang dia lalui,” katanya. “Dan itu sesuatu yang dia bangga dan sesuatu yang dia benar-benar bersedia untuk mengambil, dan saya sangat bangga dengannya.”