Kemungkinan besar akan menjadi kontroversial: Kem Permainan Kelaparan dalam perhatian

Gambar:
Di Hari Kem Negara, anak-anak terpaksa menyertai “The Hunger Games” – sejenis.Hari ini

Kem musim panas secara tradisional adalah tempat di mana banyak anak berkumpul, berlari, berenang, bermain permainan, mungkin menunggang kuda. Dan kemudian ada satu kem tertentu yang mengambil permainan-bermain ke tahap yang baru.

A kem musim panas di Largo, Fla., Sekolah Musim Kanak-kanak telah menjalankan “Pertandingan Permainan Kelaparan” bertema, di mana 26 peserta muda dijangka bertarung satu sama lain kepada “kematian,” sebagai anak-anak muda dalam buku “Permainan Kelaparan” dan filem.

Dalam sekeping yang dilaporkan oleh Tampa Bay Times, remaja (tentu saja) tidak benar-benar berjuang untuk kematian – semuanya bermain. Tetapi cara anak-anak mengambil peranan mereka bermakna mereka akhirnya memberitahu setiap perkara seperti, “Saya mungkin akan membunuh anda terlebih dahulu” dan “Saya mungkin menikam anda.” 

Kanak-kanak “membunuh” antara satu sama lain dengan menarik tali pinggang bendera dari pinggang musuh mereka, dan pelari yang paling “hidup” pada kemenangan akhir kejohanan. 

Kisah tersebut memetik ahli psikologi klinikal Susan Toler sebagai berkata bahawa idea kem itu adalah “tidak dapat difikirkan,” dan menyatakan bahawa “apabila (anak-anak) mula memikirkan dan memiliki dan mengadopsi dan menganggap (mereka yang membunuh) peranan, ia menjadi dekat dengan mereka. “

Aktiviti ‘Kelaparan Permainan’ di kontroversi kacau kamp kanak-kanak

Ogos.09.201302:10

Dalam satu kenyataan yang disiarkan ke blognya, Sekolah Hari Negara menafikan bahawa ia menggalakkan keganasan. “Sekolah Hari Negara sentiasa memberi keutamaan kepada keselamatan emosi dan fizikal pelajar kita,” tulis sekolah itu. “Seiring dengan sengaja kami mempromosikan keamanan dan kebaikan dengan semua pelajar kami, tidak mungkin bahawa Sekolah Hari Negara akan menyokong atau menggalakkan keganasan.”

Sekolah itu juga menjelaskan keputusannya untuk menawarkan kem “Kelaparan Permainan”: “Selepas pertimbangan yang teliti, kami memutuskan untuk menawarkan kem untuk pelajar sekolah menengah berpusat diThe Hunger Games ‘sebagai tindak balas kepada minat remaja dalam trilogi buku yang popular. Keputusan kami didasarkan pada pengembangan kurikulum yang menggantikan mana-mana subjek keganasan dengan tema pembangunan karakter dan pembinaan pasukan positif. “

Blog itu juga menawarkan video “yang memberikan gambaran yang tepat tentang kem itu.”

Tanggapan Tampa Bay Times terhadap pendirian kamp menunjukkan mereka berdiri dengan cerita mereka. Satu kenyataan kertas itu memberi kepada HARI INI membaca: “Wartawan kami menghabiskan 20 jam selama tiga hari mengamati kem itu. Kami menerbitkan sebuah kisah yang adil dan tepat tentang apa yang kita lihat, sambil menyatakan beberapa kali pemimpin-pemimpin kamp cuba menjauhkan anak-anak dari tema ganas. “

Walau bagaimanapun, artikel Tampa Bay Times berakhir, dengan menunjukkan bahawa kem itu jauh dari keganasan. Seorang kanak-kanak berumur 11 tahun menyatakan bahawa dia mendapat “melangkah.” 

“Saya yakin ia adalah satu kemalangan,” kata pengarah kem Jared D’Alessio.

Anak lelaki itu memohon untuk berbeza, dengan mengatakan dia telah ditebang. “Saya mengetuai,” katanya.

Sekolah Day Negara menafikan kejadian itu. “Ini salah nyataan dan cadangan bahawa seorang kanak-kanak terluka semasa dalam penjagaan kami tidak dapat lebih jauh dari kebenaran,” tulis sekolah itu di blognya..