Katakanlah apa? Aksen Nicole Kidman mempunyai beberapa peminat meraung mengenai treler ‘Grace of Monaco’

Pengamat diraja akhirnya dapat mendengar Nicole Kidman menyampaikan garis sebagai Puteri Grace di treler U.K. baru untuk “Grace of Monaco.” (Dia dilihat, tetapi tidak didengar dalam treler sebelum ini.)

Dan, baiklah, apa aksen Kidman yang digunakan? Dia dilahirkan di Hawaii dan dibesarkan di Australia, walaupun dia telah melakukan aksen Amerika dalam banyak filem. Grace Kelly dilahirkan dan dibesarkan di Philadelphia, walaupun dia menjadi selesa di Perancis setelah berkahwin dengan Prince Rainier Monaco, dan selalu mempunyai cara yang tepat untuk bercakap.

Tetapi aksen Kidman bunyi British, mungkin dengan kelebihan Sydney, kepada beberapa pengawas.

“Bukankah Grace Kelly dari Pennsylvania?” menulis satu komentar Jezebel. “Saya tidak tahu dia bercakap seperti seorang Brit.”

Satu lagi menjawab, “Dia berasal dari PA, tetapi dia juga mengambil masa yang panjang untuk berbunyi lebih banyak berbudaya dan juga sedikit Inggeris British saya tidak fikir aksen ini terdengar British.Itu sama seperti setiap aksen Nicole Kidman Amerika, T bunyi seperti aksen Grace Kelly sama sekali. “

Tonton ucapan penerimaan Oscar sebenar Kelly 1955 dan lihat apakah aksen Kidman sesuai untuk anda.

Dalam treler itu, Kelly dilihat merindui untuk kembali ke hari aktingnya selepas pengarah Alfred Hitchcock menawarkan beliau memimpin dalam filemnya 1962 “Marnie,” sebuah bahagian yang akhirnya pergi ke Tippi Hedren. Dan dia juga dilihat memandu laju di sepanjang jalan raya Monaco, yang menyedihkan bagi mereka yang tahu, sejak Kelly terbunuh semasa memandu dengan anak perempuannya Stephanie di jalan gunung berliku di perbatasan Perancis. Dia dilaporkan mengalami stroke ketika memandu, tetapi teori konspirasi tentang kematian awalnya masih berlimpah.

“Grace of Monaco” akan dibuka di Festival Filem Cannes di Perancis pada 14 Mac, dengan tiada tarikh rilis A.S..

Loading...