Kanak-kanak menemui sihir di kem Harry Potter

Kelima graduan Bianca Schultz tidak sabar untuk membincangkan “Harry Potter dan Putera Darah Half” selepas dia selesai membacanya hari Ahad dalam sesi tujuh jam maraton.

Dia tidak perlu menunggu lama. Isnin adalah permulaan kem musim panas yang popular yang dikendalikan oleh daerah sekolah dan dimodelkan pada Hogwarts, sekolah asrama ajaib Harry dan rakan-rakan penyihirnya.

“Saya seorang peminat Harry Potter yang besar,” kata Bianca, yang teruja untuk mempelajari kem itu. “Ia hanya menakjubkan kerana anda sebenarnya melakukan perkara-perkara seperti dalam buku ini. Saya dapat bercakap dengan orang yang saya umur saya seperti saya. “

Kem itu, seperti berpuluh-puluh orang lain di seluruh negara, lebih popular berbanding tahun ini kerana ia bertepatan dengan pembebasan buku keenam dalam pengarang J.K. Siri tujuh buku Rowling. Kira-kira 9 juta naskhah buku yang dijual dalam 24 jam pertama ia telah tersedia.

Walaupun mereka muggle – orang yang tidak bersifat sihir – pelajar kamp hari membenamkan diri mereka dalam dunia fiksyen Hogwarts, memakai tanjung dan memakai topi, mencampur ramuan dan memainkan Quidditch, sebuah sukan kegemaran dalam buku.

“Saya selalu suka buku-buku Harry Potter, jadi sangat seronok untuk berpura-pura menjadi beberapa watak dan berpakaian dan melakukan beberapa perkara yang akan mereka lakukan,” kata Heather Sabel, pelajar kelas lima yang berehat dari kelas ramuan di sebuah makmal sains sekolah, di mana pelajar mencabut katak gummy dalam coklat dan menurunkan tablet antacid di dalam air untuk mencipta “kapsul gangguan kecemasan.”

Bersaing untuk Piala HouseMark West, seorang profesor bahasa Inggeris yang pakar dalam kesusasteraan kanak-kanak, berkhemah di University of North Carolina di Charlotte selama beberapa tahun.

Rowling “secara menyeluruh dan kreatif membangunkan dunia beliau bahawa anda benar-benar dapat merasakan apa yang ia suka berada di Hogwarts,” kata West. “Bagi anak-anak yang masuk ke dalam cerita, sangat menyenangkan untuk membayangkan bahawa anda berada di Hogwarts, bahawa anda mempunyai kebolehan yang istimewa.”

26 gambar

Tayangan slaid

Penglihatan Selebriti

Jake Johnson dan Damon Wayans Jr pada “Let’s Be Cops,” permaidani merah, Selena Gomez diabadikan dalam lilin dan banyak lagi.

Pendaftaran dalam program “Hop on the Hogwarts Express” Canaan Kanaan telah meningkat dua kali ganda kepada 120 pelajar dalam tempoh enam tahun yang lalu. Kem ini ditubuhkan di sekolah rendah dan berkemah di Selatan yang dibahagikan kepada empat rumah Hogwarts, tetapi nama-nama telah berubah kerana tiada seorang pun anak-anak yang ingin berada di Slytherin, yang terkenal dengan buku-buku Rowling.

Rumah-rumah menghabiskan masa di berbagai bahagian sekolah – mereka bermain Quidditch di gym, sebagai contoh.

Cabaran terbesar pada tahun ini ialah menjaga berkemah yang telah menyelesaikan buku baru daripada mendedahkan berakhirnya mereka yang tidak.

“Kami tahu buku itu keluar pada bulan Julai, tetapi apa yang kami tidak sedari adalah buku itu akan keluar dua hari sebelum kem bermula,” kata penyelaras Karen Scalzo.

Pelancong dikehendaki menandatangani sumpah bersumpah bahawa mereka akan membincangkan buku terbaharu hanya dengan mereka yang telah menyelesaikannya. Sesiapa yang melanggar sumpah akan mendapati rumahnya berlabuh 1,000 mata, satu kemunduran utama dalam usaha untuk memenangi Piala House yang diberikan pada akhir program. Mata diberikan untuk kostum, tingkah laku yang baik dan penyertaan.

Selusin atau lebih yang telah membaca “Putera Darah Half” begitu teruja bahawa penyelaras telah membentuk kumpulan perbincangan di mana mereka boleh membincangkan buku itu daripada pendengaran mereka yang masih membaca.

“Mereka pembaca yang sangat canggih, dan mereka sakit untuk bercakap lebih banyak,” kata guru Judy Bosworth, yang terkejut apabila mendapati kedua-lapan grader membincangkan perkembangan watak dan membedah plot.

Satu lagi cabaran logistik adalah bagaimana untuk menjalankan permainan sebenar Quidditch, dimainkan dalam buku mengenai sapu terbang. Di dalam tahun pertama kem itu, anak-anak menggunakan penyapu sebenar. Tiada siapa yang cedera, tetapi penyelaras membuat keputusan permainan ini lebih selamat dengan bola lembut yang dilemparkan dengan tangan. Hasilnya adalah salib rumit antara mengelak bola, bola sepak dan bola keranjang.

Pada hari terakhir kem, empat buah rumah menghadapi dalam kejohanan Quidditch, diikuti dengan pesta.

Pelancong berkata mereka menghargai usaha untuk membuat perkara seperti Hogwarts mungkin.

“Saya benar-benar suka buku-buku, dan mereka tidak betul-betul hidup di sini, kerana sukar untuk membuat mereka hidup,” kata ketujuh graduan Samantha Kaseta, “tetapi ia sangat dekat.”