Jon Stewart bercakap ‘kemarahan’ dan akauntabiliti berikutan Louis C.K. skandal

Louis C.K. adalah salah satu daripada nama-nama besar dalam komedi, tetapi ia merupakan satu siri tuduhan yang serius yang meletakkan namanya dalam berita utama sepanjang minggu lalu.

Beberapa wanita menuduh bintang salah laku seksual, dan sejurus selepas dakwaan mereka dilaporkan oleh The New York Times, Louis C.K. mengesahkan akaun mereka tentang kelakuannya.

Berita itu mengejutkan peminat, dan kini salah satu kawan terkenalnya, Jon Stewart, mengakui ia bahkan meninggalkannya “terkejut.”

Jon Stewart: Saya ‘terkejut’ terhadap tuduhan salah laku seksual terhadap Louis C.K.

Nov.14.201703:37

“Anda tahu, anda memberi rakan-rakan anda manfaat keraguan,” jelas Stewart semasa lawatan Selasa ke HARI INI. “Saya cuba memikirkannya dari segi … Saya mempunyai kawan yang telah melakukan paksaan dan yang melakukan sesuatu – perjudian atau minum atau ubat-ubatan – dan kami telah kehilangan sebahagian daripadanya. Anda selalu mencari diri sendiri, ‘Adakah saya terlepas sesuatu? Bolehkah saya melakukan lebih banyak?’ “

Dalam keadaan ini, tuan rumah bekas “Harian Harian” percaya jawapannya adalah mudah: “Saya fikir kita semua boleh.”

Louis C.K. menghadapi tuduhan salah laku seksual daripada 5 wanita

Nov.10.201702:18

“Anda berasa marah terhadap apa yang dilakukannya kepada orang lain,” katanya. “Lihat, komedi pada hari yang terbaik bukan persekitaran yang hebat untuk wanita, saya fikir ia telah menjadi lebih baik sejak bertahun-tahun, tetapi sudah pasti apabila kita bermula 30 tahun yang lalu, ia benar-benar sukar, jadi untuk melakukannya adalah tindakan keberanian dalam dan daripada dirinya sendiri (untuk wanita). Idea bahawa terdapat tekanan tambahan dan manipulasi ini, dan ketakutan dan penghinaan – dan bukan hanya (dia). “

Stewart menamakan masalah “endemik” dalam industri dan mengakui bahawa lelaki dalam komedi tidak mempunyai sejarah untuk mengambilnya dengan serius.

“Saya fikir ia adalah soalan … kita sudah biasa menjadi pengawal,” katanya. “Dan saya fikir jika anda bercakap dengan wanita, mereka berada dalam kedudukan yang sangat sukar. Anda juga marah kepada diri sendiri, kerana ketawa atau untuk berfikir, ‘Itu tidak berlaku. ‘”

Lagipun, itu pada dasarnya reaksi sendiri apabila dia pertama kali mendengar orang membuat tuntutan terhadap Louis C.K.

Louis C.K. mengakui salah laku seksual: ‘Cerita-cerita ini benar’

Nov.11.201705:21

“Setahun yang lalu, saya melakukan podcast dengan David Axelrod dan seorang lelaki dalam penonton bertanya kepada saya mengenainya,” kata Stewart. “Saya tidak pernah mendengarnya, pada mana-mana sahaja. Dia berkata, ‘Apa yang anda fikir tentang tuduhan terhadap Louis C.K., dan tindak balas pertama saya ialah,’ Apa? ‘ dan kemudian bercanda, jenaka Dan ketika dia terus pergi, saya berkata, ‘Lihat, saya tahu ini sangat serius, saya tahu Louie, dia sentiasa seorang lelaki saya, yang, sekali lagi, berbicara kepada buta yang ada pada lelaki. “

Stewart berkata dia tidak bercakap dengan Louis C.K. sejak pelawak mengeluarkan kenyataan yang mengatakan, “Cerita-cerita ini adalah benar.”

Mengenai persekitaran bermasalah yang wanita dalam komedi masih berhadapan, beliau menambah, “Saya harap ia berubah.”