Joel cedera dalam kemalangan kereta ketiga dalam 2 tahun

Penyanyi Billy Joel terlibat dalam kemalangan kereta ketiga dalam dua tahun Ahad ketika dia menyelar sebuah rumah di jalan basah di Long Island. Tidak ada yang cedera parah.

Tidak ada bukti bahawa alkohol atau dadah terlibat dan Joel tidak disyaki melakukan sebarang jenayah, kata Pegawai Polis Nassau County Joan Eames.

Joel mengalami potongan kecil pada jari tetapi menolak perhatian perubatan, kata Eames.

Joel bersendirian di dalam kereta, dan tiada seorang pun di rumah yang cedera, kata polis.

Thomas Phillips Jr berada di halaman depannya apabila dia mendengar kemalangan itu dan pergi untuk melihat apa yang berlaku.

Joel “nampaknya memalukan bahawa dia kehilangan kawalan kereta,” kata Phillips. “Dia berkata, ‘Saya tidak percaya saya mengalami kemalangan lain,’ dia hanya keluar untuk mendapatkan pizza.”

Panggilan kepada publisiti Joel, Claire Mercuri, tidak segera dikembalikan.

Dihancurkan ke dalam pokokTahun lepas, Joel dimasukkan ke hospital selepas menghancurkan kereta ke dalam sebuah pohon di sepanjang lebuh raya Long Island. Tiada saman dikeluarkan, dan Joel tidak diberikan ujian Breathalyzer.

Joel melarikan diri dari kecederaan serius di East Hampton pada bulan Jun 2002.

Beliau kemudiannya memeriksa bahan penyalahgunaan dan pusat psikiatri, dilaporkan selepas menjadi tertekan apabila jangkitan pernafasan memaksa dia untuk memendekkan lawatan dengan pemain piano Elton John.

Joel dan model Christie Brinkley, yang bercerai pada tahun 1994, mempunyai anak perempuan remaja, Alexa Ray. Berikutan kemalangan tahun lepas, Brinkley melahirkan kebimbangan mengenai anak perempuan mereka yang menaiki kereta dengannya.

Joel, ahli Rock and Roll Hall of Fame, telah mempunyai lebih daripada dua dozen Top 10 hits, termasuk lagu tandatangannya 1974 “Piano Man.” The Broadway musical “Movin ‘Out” ditujukan kepada muziknya.