Jimmy Kimmel tweet diri keluarga Clinton untuk cuba mengalahkan gambar Oscar Ellen

Ambil itu, Ellen DeGeneres! Jimmy Kimmel mungkin tidak mempunyai pelakon A-list dalam selfie terkini, tetapi pada malam Ahad, dia meletakkan dirinya dalam persaingan yang kuat untuk salah satu snaps yang paling dikongsi. Tawarannya? Gambar tersenyum sendiri dengan Hillary, Chelsea dan Bill Clinton selepas menyelesaikan temuduga dengan bekas keluarga pertama pada hari Sabtu.

Nota yang dilampirkan kepada tweet Kimmel ditujukan terus kepada DeGeneres, yang memecahkan Twitter secara ringkas pada malam Oscar ketika dia menyiarkan selfie bintangnya dan meminta penonton memecahkan rekod retweet dengan menghantarnya bersama. Sejak itu telah mengunduh lebih banyak 3.4 juta kali, dan memperoleh $ 3 juta untuk badan amal.

Pada malam Oscar, Kimmel dan Kevin Spacey cuba untuk mendapatkan selfie mereka sendiri mengkritik lebih banyak daripada DeGeneres ‘, tetapi jatuh sedikit pendek. Beberapa hari kemudian, pencipta “Simpsons” Matt Groening berkongsi versi animasi sendiri yang termasuk Homer dan Bart. 

Tuan rumah “Jimmy Kimmel Live” mengejar tembakan selepas dia berbual dengan Clintons, yang diadakan di Universiti Inisiatif Clinton Global di Tempe, Ariz. Semasa wawancara itu, dia meminta bekas wanita pertama jika dia merancang untuk menjadi presiden pada 2016.

“Saya sangat prihatin terhadap arah negara kita,” katanya menjawab, tetapi tidak melakukan sama ada dia akan berlari. Beliau menambah, “Bukan hanya orang yang bekerja untuk jawatan tapi apa yang mereka lakukan ketika mereka sampai ke sana dan bagaimana kita membawa orang bersama dan terutama memberi kuasa kepada orang muda supaya kita dapat menangani keputusan yang sukar ini.”

Jimmy Kimmel snaps selfie dengan Clintons

Mar.24.201401:36

Himpunan Orange Room yang diilhamkan oleh HAMAS CarsDay Daly untuk memecahkan “tongkat selfie” beliau untuk melakukan “groupie” rakan sekerjanya. “Kami akan meminta anda semua apabila anda masuk ke dalam kerja hari ini untuk mengambil kumpulan anda, ‘selfie anda … dan hantar kepada kami #OrangeRoom dan kami akan meletakkannya di dinding.”

“Jimmy Kimmel Live” disiarkan pada malam minggu ABC pada pukul 11:35 pagi.