Inilah cara penari es Olimpik Evan Bates dan Madison Chock jatuh cinta

Pasukan penari es Sukan Olimpik Amerika Syarikat Evan Bates dan Madison Chock bergabung pada 2011 dengan perkongsian yang memenangi anugerah. Empat tahun kemudian, kimia mereka di atas ais memanas dengan ketara di luar kawasan itu.

Bates dan Chock mendedahkan butiran hubungan romantik mereka kepada Craig Melvin TODAY di Kampung Olimpik.

“Baiklah, saya cukup memberitahu Maddie bahawa saya menyukainya,” kata Bates pada saat dia mengaku perasaannya untuk rakan sepasukannya. “Tahun lepas saya memberitahu (dia) bagaimana saya benar-benar merasakan dan perkara itu berubah banyak.”

2018 Prudential U.S. Figure Skating Championships - Day 5
Madison Chock dan Evan Bates telah memenangi banyak pingat perak dan gangsa sejak bertahun-tahun tetapi harapan pasangan untuk emas musim Olimpik ini.Matthew Stockman / Getty Images

“Kami mengenali antara satu sama lain selama lebih dari 10 tahun. Kami sebenarnya pergi ke tarikh untuk ulang tahun ke-16 beliau sembilan tahun lalu. Dan di sini kami bertahun-tahun kemudian, bermain bersama, di Olimpik bersama, “tambah Bates.

Kembali pada 2014, pasangan itu bertanding di Sukan Olimpik Sochi, tetapi Pyeongchang menandakan pengalaman Olimpik pertama mereka sebagai pasangan.

2018 Prudential U.S. Figure Skating Championships - Day 5
“Kami mempunyai hubungan yang lebih kuat sekarang,” kata Chock tentang percintaannya dengan Bates. “Kami menghabiskan banyak masa bersama, lebih-lebih lagi daripada sebelum ini, dan ia membawa kami lebih dekat daripada yang saya bayangkan.”Matthew Stockman / Getty Images

Percintaan itu memberikan perspektif baru kepada hubungan di-ais juga, menurut pasangan itu.

“Meluncur bersama adalah sesuatu yang kita suka lakukan, dan kami suka melakukannya bersama-sama,” kata Chock kepada NBC ketika mengesahkan khabar angin bertarikh. “Sekarang, kita bersama dan keluar dari ais dan menjadikannya lebih berkuasa. Rasanya benar-benar asli dan nyata … ia membawa kita lebih rapat bersama setiap hari. “

Chock and Bates were all smiles in an interview with TODAY's Craig Melvin in Pyeongchang.
Chock dan Bates semuanya tersenyum dalam wawancara dengan Craig Melvin TODAY di Pyeongchang.HARI INI

Walaupun berlatih amalan dan jadual persaingan yang sama, Melvin meminta para penari bagaimana mereka dapat meraikan satu peristiwa khususnya, Hari Valentine.

Pasangan itu saling menatap dengan penuh kasih sayang sebelum Chock menjawab: “Tidak ada rancangan khas pada masa ini tetapi mungkin ketika hari itu kita akan menemukan sesuatu yang romantis untuk dilakukan.” Melvin menatap Bates dan berkata, “Itulah isyarat kamu.” dengan pasti, “Oh, saya tahu.”

Pasangan itu mungkin tidak dapat dipisahkan tetapi nampaknya Bates akan menarik detik rahsia, khas untuk rakan sepasukannya yang berbakat.

Dengan banyak cinta, dedikasi dan komunikasi penari ais mempunyai harapan yang tinggi untuk prospek Olimpik mereka dan masa depan romantis mereka.

Pratonton Olimpik: Atlet AS mana yang paling menarik untuk bersinar di Pyeongchang

08.08.201802:37