Ibu Jolie menyerang di Voight dalam wasiat

Dia mungkin meninggal dunia awal tahun ini daripada kanser ovari, tetapi ibu Angelina Jolie, Marcheline Bertrand, telah melancarkan suaminya bekas suaminya Jon Voight menerusi kehendak dan ketetapan terakhirnya.

Dalam senarai asetnya, yang ditulis oleh tangan Bertrand pada Mei 2006, pelakon akhir menyumbang $ 180,000 di ladangnya, yang dia mendakwa telah dikenakan kepadanya dalam “sokongan spousal” dari Voight. Kedua-dua mereka berpisah pada tahun 1978. Dokumen yang dikeluarkan baru-baru ini tidak akan dinafikan akan menambah bahan bakar kepada perseteruan Hollywood, yang telah mengadu Bertrand dan anak-anaknya dengan Voight, Angelina dan saudara James Haven, terhadap ayah mereka. Laporan terkini mendakwa Jolie dan Haven menganggap diri mereka yatim, berikutan kematian ibu mereka. Ia juga dilaporkan secara meluas bahawa kedua-dua tidak bercakap dengan bapa mereka.

Mengikut kehendak Bertrand, aktris itu meninggalkan harta pusaka berjumlah lebih dari $ 2 juta kepada keluarganya. Walaupun kebanyakan harta pusakanya berpecah di antara Jolie dan Haven, Bertrand meninggalkan $ 100,000 kepada Maddox Jolie-Pitt yang berusia 5 tahun, “cucu tercintanya.” Selain itu Bertrand meninggalkan $ 100,000 kepada John Trudell, seorang bekas aktivis politik dan aktivitinya yang merujuk kepada “salah satu cintakan hidup saya.”

Dalam senarai asetnya yang bertulis tangan, Bertrand juga menambah keinginannya Zahara dan “yang baru berharga kecil,” Shiloh-Nouvelle Jolie Pitt, meninggalkan mereka $ 100,000 juga.