‘I Dream of Jeannie’s’ Barbara Eden mengingatkan perjuangan pusar berhubung pakaian kontroversial

Sekiranya anda perlu mengingatkan bahawa tahun 1965 adalah masa yang sangat berbeza dari tahun 2015, fikirkan ini: Pada masa itu, pusingan Barbara Eden adalah masalah butang panas pada “I Dream of Jeannie”!

Barbara Eden mendedahkan rahsia ‘I Dream of Jeannie’

Jul.16.201505:24

Sebagai jin yang muncul dari sebotol untuk berkhidmat kepada angkasawan yang membebaskannya, Eden terpaksa memakai kostum kecil yang masih berpuas hati dengan mores dalam tempoh tersebut. Itu bermakna bahagian tengah yang terdedah, tetapi memakai seluar untuk menutup kakinya. Dan, nampaknya, tiada pendedahan butang perutnya.

Barbara Eden
Barbara Eden sebagai Jeannie.Fail imej Getty

Lima puluh tahun kemudian, Eden hanya tertarik dengan perbincangan mengenai pinggangnya. Ketika dia memberitahu Willie Geist TODAY pada hari Khamis, ketika produser George Schlatter ingin “memainkan perisai saya … eksekutif di NBC [rangkaian pertunjukan] itu sangat ketakutan. George berkata dia tidak pernah melihat banyak saman yang duduk di sekeliling meja dalam hidupnya membincangkan anatomi seseorang. “

Barbara Eden mendedahkan rahsia cahaya megahnya

Jul.16.201503:28

Beliau menambah, “Mereka menjadi sangat ketat mengenai pusar,” supaya genie tertentu kembali ke dalam botol. (Walaupun lucu, terdapat sekurang-kurangnya satu episod di mana Jeannie dan angkasawan Tony – dimainkan oleh Larry Hagman lewat – pergi ke pantai. Eden mempunyai satu keping manakala wanita muda di sekelilingnya bermain-main dengan butang perut-mendedahkan bikini.)

Eden pergi ke kerjaya yang bermanfaat di pertunjukan seperti “Harper Valley P.T.A.” dan “Dallas,” dan berkata untuk masa yang lama dia “terlupa” tentang Jeannie. Tetapi kemudian datang ulang tahun ini, dan dia muncul lagi.

“Dia tersesat, dan kemudian tiba-tiba, di sini dia lagi,” tersenyum Eden. “Dan saya sangat gembira.”

Ikuti Randee Dawn di Google+ dan Twitter.