Heche menarik pengalaman dalam ‘Gracie’s Choice’

Anne Heche mengatakan bahawa membesar dalam keluarga yang kasar membuatnya mendapat penghargaan khas untuk isu-isu di sekeliling peranannya sebagai ibu ketagihan dadah yang mengabaikan anak-anaknya dalam filem Lifetime “Gracie’s Choice.”

“Salah satu perkara yang saya pelajari,” kata Heche, “kisah saya adalah salah satu daripada berjuta-juta … kanak-kanak yang diabaikan, disalahgunakan, dirawat dengan teruk.”

Dalam autobiografinya pada tahun 2001, “Call Me Crazy,” Heche mendedahkan bahawa dia telah dicabul sebagai seorang anak oleh bapanya, seorang pembaptisan Baptis yang diam-diam gay yang meninggal dunia akibat AIDS pada tahun 1983.

Dia mengatakan bahawa dia tahu secara langsung bahawa kanak-kanak mengalami kesukaran bercakap tentang penyalahgunaan yang mereka alami, selalunya kerana mereka berpendapat tiada siapa yang akan mempercayainya. Filem seperti ini, katanya, “menambah kepada kesedaran … harapan kita dapat mengubah kitaran penyalahgunaan.”

Untuk bahagiannya, rangkaian Lifetime akan memberikan maklumat hotline semasa “Gracie’s Choice,” yang menyiarkan pada 12 Jan (semak senarai tempatan), mengenai kumpulan pencegahan penderaan seperti Childhelp USA dan From Darkness to Light.

Christian Bell memainkan watak tajuk, remaja Gracie Thompson, yang melawan ibunya, Rowena Larson (Heche), untuk hak mengamalkan tiga adik perempuannya dan memberi mereka rumah yang stabil.

Pengeluar eksekutif Robert M. Sertner mengatakan “keseimbangan yang halus” diperlukan untuk menggambarkan Rowena – “seorang wanita yang anda tahu tidak boleh mempunyai anak-anaknya, namun seorang wanita yang anda faham dan berkaitan – begitu dalam beberapa langkah yang mengerikan apabila mereka benar-benar mengambil kanak-kanak daripadanya. “

Dia berkata Heche adalah “cemerlang” ketika memecah kerumitan itu, dan profesional yang teliti.

“Dalam perniagaan ini, orang akan dibuang ke dalam lampu sorot yang tidak semestinya warna yang betul dan anda mendapat tanggapan mengenai orang yang tidak selalu akurat,” katanya..

Pengakuan kegilaanHeche, tentu saja, menarik perhatiannya dengan hubungannya yang sangat terbuka dengan Ellen DeGeneres, kegagalan mentalnya berikutan perpecahan itu, dan pengakuannya kegilaan – yang dia menyalahkan penderaannya – dalam autobiografinya.

Tetapi aktres berusia 34 tahun itu juga mendapat pujian untuk kerja-kerja beliau. Dia memenangi Emmy siang hari untuk berkembar dalam “Dunia Satu Lagi” dan dibanggakan oleh National Review Review untuk peranannya sebagai pembantu rumah Putih dalam satir politik “Wag the Dog.”

Dia juga menetap dengan seorang jurugambar filem, Coleman Laffoon, dan anak lelaki mereka yang berusia dua tahun, Homer.

Adakah dia menyesali apa-apa pilihan yang dia buat, atau bimbang dia terlalu banyak menyatakan dirinya?

“Pilihan saya ialah mengatakannya, atau mati, benar-benar,” katanya. “Matlamat saya adalah keluarga. Sekarang saya mempunyai keluarga yang paling luar biasa. Saya mempunyai apa yang saya berikan untuk dicapai. Orang lain mempunyai keutamaan yang berbeza. Saya sentiasa diberitahu untuk membuat pilihan yang berbeza kerana kerjaya saya dan ia tidak pernah dikira kerana kerjaya saya tidak pernah menjadi pilihan pertama saya … Matlamat saya adalah mencari cinta dan mencari keluarga. “

Dia berharap mereka yang mempunyai hubungan dengannya – bukan sekadar publisiti seperti DeGeneres dan pelawak Steve Martin – tidak mempunyai “kepahitan.”

“Saya mempunyai hubungan dengan orang yang sangat cemerlang, hebat, berbakat, penyayang dan hebat. Tiada siapa yang saya mahu berkahwin, tetapi Tuhan, bertuah saya, bertuah saya! “

Kini pelakon kelahiran Ohio percaya dia mendapat hubungan dan perkara keluarga yang betul, dia memfokuskan semula kerjayanya.

Heche pertama kali bertindak sebagai pemain berusia 12 tahun ketika tinggal di New Jersey. “Keluarga saya memerlukan wang. Saya bersendirian untuk orang yang mempunyai teater makan malam. Mereka melakukan ‘The Music Man.’ Saya mengikuti audisi dan mendapat bahagian dari Amaryllis. “

Dia terus muncul dalam filem seperti “Donnie Brasco” bertentangan dengan Johnny Depp, “Enam Hari Tujuh Puluh” dengan Harrison Ford, pembuatan semula “Psycho,” dan “John Q” dengan Denzel Washington.

Dia akan bersama bintang-bintang dengan Nicole Kidman dalam “Kelahiran” dan merupakan sebahagian daripada pelakon ensemble bebas “Kehidupan Seksual.” Pada bulan Februari, dia muncul di Broadway dalam kebangkitan “Abad ke-20,” bertentangan dengan Alec Baldwin.

“Saya gembira kerana sesiapa yang menganggap saya boleh melakukan apa yang boleh dilakukan oleh Carole Lombard,” kata Heche, merujuk kepada aktres yang tidak konvensional dan bebas yang memainkan bintang Hollywood Lily Garland dalam filem 1934 versi komik boling.

“Saya mahu menjadi lebih komedi. Saya mahu memeluk diri yang lebih besar, lebih berani, lebih luas, dan lebih cantik, “kata Heche, menjelaskan bahawa dia selalu menganggap dirinya sebagai” pelakon watak, “tetapi kini” pada titik di mana saya mahu menjadi wanita terkemuka. “