HBO untuk menghidupkan semula dokumentari West Memphis 3

Selepas pembebasan West Memphis 3 minggu lepas, beberapa daripada anda meminta kami apabila HBO akan menghidupkan semula dokumentari yang pertama kali memulakan gerakan untuk membebaskan Jason Baldwin, Damien Echols dan Jessie Miskelley.

Jawapannya ialah: minggu depan.

Rangkaian kabel premium hari ini mengumumkan bahawa dokumentari pertama, “Paradise Lost: The Murders Kanak-kanak di Robin Hood Hills” (1996) akan disiarkan pada 29 Ogos pada pukul 5 pagi. “Paradise Lost 2: Revelation” (2000) akan disiarkan pada 5:45 petang. Filem pertama membabitkan kes itu, di mana trio itu disabitkan dalam pembunuhan beramai-ramai tiga anak lelaki berusia 8 tahun di Memphis Barat, Ark. “Revelations” menampilkan wawancara dengan tiga lelaki muda selepas sabitan mereka. 

Jika tarikh dan masa tersebut tidak berfungsi untuk anda atau DVR anda, tekan HBO Go atau HBO On Demand dari 24 Ogos hingga 30 September untuk menonton filem.

Dokumentari ketiga, “Paradise Lost 3: Purgatory” ditetapkan untuk debut di HBO pada Januari, dan akan menceritakan kisah itu dari awal hingga akhir, menyimpulkan dengan pembebasan trio dari penjara pada hari Jumaat.

Adakah anda menonton – atau menonton semula – dokumentari? Kongsi pemikiran anda di halaman Facebook kami.

 

Kandungan yang berkaitan:

  • HBO filem retooling untuk keputusan West Memphis 3
  • Pembunuh kanak-kanak yang dibebaskan dibebaskan selepas perubahan rayuan