Hanks untuk apa-apa! Bintang ‘Captain Phillips’ di kalangan snek atas Oscar

Gambar: Tom Hanks in
Tom Hanks menerima riang kritis untuk gilirannya dalam “Kapten Phillips.”Hari ini

Tidak ada Tom Hanks? Atau Emma Thompson? Atau Oprah? Apabila pencalonan Oscar diturunkan pada pagi Khamis, pengkritik mengisytiharkan #Snubpocalypse di Twitter.

Akademi Seni dan Sains memang menyampaikan beberapa wallop pencalonan, tetapi meninggalkan Oscar kegemaran Hanks untuk pelakon terbaik selepas dia mengalahkan “Captain Phillips” dan “Saving Banks Mr.” tahun ini? Itu memerlukan pengumuman pengumuman. Pengkritik terperanjat kerana Akademi mengisytiharkan kaedah pengkritik Kristian Bale dari “American Hustle” dan Leonardo DiCaprio, yang telah memberi inspirasi kepada kedua-dua cinta dan kebencian terhadap persembahannya dalam “The Wolf of Wall Street” melalui Hanks.

Bale dan DiCaprio menyertai pemenang Golden Globe Matthew McConaughey (“Dallas Buyers Club”), Chiwetel Ejiofor (“12 Years a Slave”), dan Bruce Dern dari “Nebraska”). Walaupun beberapa pengkritik berada di dalam ramalan bahawa Akademi akan memilih antara Dern atau Robert Redford – dan tidak menghormati kedua-duanya – yang lain terkejut bahawa Redford tidak dicalonkan kerana peranannya yang hampir diam dalam “Semua hilang.” 

23 foto
Tayangan slaid

Pencalonan Oscar 2014

Dalam satu tahun filem hebat, “American Hustle,” “12 Years a Slave,” “The Wolf of Wall Street” dan “Her” semuanya menerima pencalonan. Lihat filem dan persembahan lain yang diiktiraf.

Thompson, yang membintangi “Saving Bank Banks” dengan Hanks, dianggap sebagai pelukis untuk penggambarannya “pengarang Mary Poppins” P.L. Travers dalam kategori pelakon terbaik. Pengkritik yakin bahawa dia mungkin akan mengalahkan Meryl Streep, yang memenangi pencalonan ke-18 untuk “Ogos: Osage County.”

Oprah, yang tersingkir daripada perlumbaan Golden Globes untuk menyokong pelakonnya kerana menggambarkan isteri suami butler dalam “The Butler,” juga ditolak oleh Akademi. Pengkritik percaya populariti Oprah ditambah dengan hakikat bahawa dia berjaya membuat penonton melupakan siapa dia ketika dia mendiami wataknya, Gloria, akan mendapat ratu perihal ratu penamaan Oscar kedua. (Yang pertama ialah “Warna Ungu” pada tahun 1985).

Sakit seorang lelaki adalah keuntungan Jonah Hill. Untuk kejutan ramai, Hill diiktiraf oleh Akademi kerana peranannya dalam “The Wolf of Wall Street.” Hill, yang tidak dicalonkan untuk Globe, dihentikan oleh peminat dalam perjalanan ke kerusi Ahad dan menawarkan kata-kata yang menggembirakan: “Anda begitu hebat,” katanya kepada Hill. “Saya tahu ia akan datang.”

Dia betul. Hill menangkap penghormatan pelakon yang paling berprestij di industri perfileman bersama Barkhad Abdi (“Captain Phillips”), Bradley Cooper (“American Hustle”), Michael Fassbender (“12 Years a Slave”), dan Jared Leto (“Dallas Buyers Club” ). Hill dicalonkan pada 2011 kerana peranannya dalam “Moneyball”.

Walaupun Akademi membolehkan sehingga 10 calon untuk gambar terbaik, sembilan filem membuat pemotongan tahun ini, meninggalkan saudara-saudara Coen “Di dalam Llewyn Davis,” sayang penting. Seperti yang dijangkakan, penama termasuk: Golden Globe pemenang “12 Years a Slave,” “American Hustle,” “Captain Phillips,” “Wolf of Wall Street,” “Dallas Buyers Club,” “Gravity,” “Nebraska, Dia, “dan” Philomena. “

Hoda: Oscar snubbed ‘The Butler’

Jan.16.201409:31