Golden Globes 2017: Lihat semua sorotan dan momen terbaik

Anugerah Golden Globe tahunan ke-74 mempunyai satu pemenang besar tahun ini – “La La Land.”

Musikal ini memaparkan penghargaan filem ciri Globes dengan tujuh pencalonan, dan kemudian memenangi setiap seorang daripada mereka, termasuk penghargaan Best Actor dan Actress Terbaik untuk bintang-bintangnya, Emma Stone dan Ryan Gosling-memecahkan rekod Golden Globes untuk kebanyakan anugerah yang dimenangi oleh satu filem.

Berikut adalah beberapa saat-saat terbesar di malam hari.

Nombor pembuka epik

Gambar: 74th Annual Golden Globe Awards - Show
Jimmy Fallon melakukan urutan pembuka untuk Anugerah Golden Globe Tahunan ke-74.NBC melalui Getty Images

Jimmy Fallon memulakan upacara malam itu, disiarkan secara langsung dari Beverly Hills Hilton Hotel, dengan urutan muzik berjudul bintang-bintang yang telah memalsukan pembukaan “La La Land.”

Fallon disertai oleh rakannya “Saturday Night Live” Tina Fey, pemainnya Justin Timberlake dan ramai penama malam termasuk Ryan Reynolds, Nicole Kidman, Sarah Paulson, Amy Adams, John Travolta dan anak-anak “Stranger Things” !) dalam intro muzik yang mempesonakan.

Nombor yang menemui pelawat Hollywood yang bertanding dalam lagu dan tarian juga mendapati Fallon dan Timberlake secara romantis lambat-menari bersama.

Ia adalah kali pertama tuan rumah “Tonight Show” berusia 42 tahun yang mempamerkan upacara keseronokan yang terkenal, yang menghormati yang terbaik dalam filem dan televisyen, seperti yang dipilih oleh Persatuan Media Luar Hollywood.

Fallon gagal Teleprompters

Gambar: Host Jimmy Fallon presents during the 74th Annual Golden Globe Awards show in Beverly Hills
Tuan rumah Jimmy Fallon hadir dalam pameran Golden Globe Awards Tahunan ke-74 pada 8 Januari 2017.NBC melalui Reuters

Monolog pembukaan Fallon tidak cukup dan nombor muzik. Dalam beberapa saat dia berjalan di atas pentas, lelaki lucu meletup ketawa, memaklumkan penonton Teleprompternya tidak berfungsi dengan betul. Tetapi dia cepat pulih, membuat beberapa keretakan mengenai pilihan raya presiden A.S. 2016.

“Seperti biasa, undi untuk Golden Globes malam ini diilustrasikan dengan teliti oleh firma perakaunan Ernst dan Young dan Putin,” katanya..

“Rakyat v. O.J.” anugerah awal

Gambar: 74th Annual Golden Globe Awards - Show
Pengeluar Eksekutif Nina Jacobson menerima penghargaan untuk Siri Televisyen Best Television atau Motion Picture Made for TV untuk “People People v. O.J. Simpson “: American Crime Story” semasa Anugerah Golden Globe Tahunan ke-74.Getty Images

Selepas menyapu Anugerah Emmy 2016, “The People v. OJ Simpson,” yang mengetuai pencalonan TV Globe dengan lima nod, memulakan malam besar dengan kemenangan untuk kedua-dua pelakon utama Sarah Paulson dan miniseries itu sendiri (Best Television Limited Series atau Motion Picture Made for Television).

Gambar: 74th Annual Golden Globe Awards - Show
Sarah Paulson menerima anugerah beliau untuk Pelakon Terbaik dalam Seri Terbatas atau Gambar Motion Dibuat untuk TV untuk peranannya dalam “The People v. O.J .: American Crime Story.”Getty Images

Berikutan pemenangnya Emmy beberapa bulan lalu, Paulson yang pertama kali Golden Globe telah membakar penggambarannya yang terkenal sekarang bekas pendakwa Los Angeles County Marcia Clark.

Paulson mengucapkan terima kasih kepada “yang luar biasa” Clark dalam ucapan penerimaannya. “Anda adalah inspirasi kepada saya,” katanya. “Sekiranya saya dapat hidup dengan sebahagian kecil daripada kecerdasan, integriti, dan keganasan yang tidak bersalah, saya akan berada di jalan untuk melakukannya dengan betul.”

“La La Land” mencatat semua nota yang betul

Gambar: Actor Ryan Gosling holds his award for Best Actor, Motion Picture - Musical or Comedy for
Ryan Gosling memegang anugerah untuk Pelakon Terbaik, Motion Picture – Muzik atau Komedi untuk “La La Land” semasa Anugerah Golden Globe Tahunan ke-74.NBC melalui Reuters

Tetapi ia adalah “La La Land” yang muzik kepada telinga media asing.

Ryan Gosling menerima penghargaan untuk Pelakon Terbaik dalam Gambar Gerak, Muzik atau Komedi dengan memberi penghormatan kepada cinta sejati, Eva Mendes. “Semasa saya menyanyi dan menari dan bermain piano dan mempunyai pengalaman yang paling baik dalam filem, wanita saya sedang menaikkan anak perempuan kami, mengandung kedua kami, dan cuba membantu saudaranya untuk berperang dengan kanser, “Kata Gosling.

“Sekiranya dia tidak mengambil semua ini supaya saya dapat pengalaman ini, pasti ia menjadi orang lain selain daripada saya hari ini. Sayang, terima kasih,” katanya terus mendedikasikan penghargaan itu kepada ingatan kepada abang Mendes , Juan Carlos.

Kemudian, bintang bersama Gosling, Emma Stone memenangi kategori itu, dan dengan serta-merta mengucapkan terima kasih kepada ibunya, Gosling dan yang lain. “Ini adalah filem untuk pemimpi,” katanya. “Harapan dan kreativiti adalah dua perkara yang paling penting di dunia.”

Pengarah Damien Chazelle juga meraih anugerah Pengarah Terbaik dan anugerah Skrin Terbaik.

Satu kemenangan untuk Affleck (Casey, iaitu)

Casey Affleck
Casey Affleck menerima anugerah untuk Pelakon Terbaik dalam Gambar Gerakan – Drama untuk peranannya dalam “Manchester by the Sea.”Getty Images

Casey Affleck memenangi Globe pertama dalam Pelakon Terbaik dalam kategori Gerakan, Drama untuk kerja rivetnya di “Manchester By The Sea.”

Tiada Globes untuk Portman (atau Ryder)

Dalam salah satu kejutan malam yang paling mengejutkan, pelakon Perancis, Isabelle Huppert (“Elle”) mengalahkan pemenang Globe Natalie Portman dua kali untuk Pelakon Terbaik dalam Gambar Gerakan, Drama. Persembahan Portman sebagai Jackie Kennedy dalam “Jackie” telah mengkritik para pengkritik selama berbulan-bulan, dan aktres, yang sedang hamil dengan anaknya yang kedua, dianggap sebagai kunci masuk oleh ramai.

Co-star “Black Swan” Portman, Winona Ryder, adalah seorang pelawak yang berdarah untuk seorang Pelakon Terbaik dalam Drama Televisyen untuk peranannya dalam “Things Stranger” Netflix, tetapi dia telah disempurnakan oleh bintang “The Crown” Claire Foy.

Kemenangan pertama untuk Tracee Ellis Ross

Gambar: Tracee Ellis Ross holds her award during the 74th Annual Golden Globe Awards in Beverly Hills
Pelakon Tracee Ellis Ross memegang anugerah untuk Prestasi Terbaik oleh seorang Pelakon dalam Siri Televisyen – Muzik atau Komedi untuk “Black-ish” semasa Anugerah Golden Globe Tahunan ke-74.Reuters

Tracee Ellis Ross, salah seorang penama pertama malam itu, menangkap Golden Globe pertama dalam Pelakon Terbaik dalam kategori Comedy TV untuk penggambarannya Dr Rainbow Johnson pada “Black-ish,” dan menjadi pelakon hitam pertama menang dalam kategori sejak kemenangan 1983 Debbie Allen untuk “Fame.”

Ross, anak kepada superstar muzik pop, Diana Ross, mendedikasikan penghargaan tersebut kepada “semua wanita warna dan warni orang yang cerita, idea, fikiran tidak selalu dianggap layak.”

BERKAITAN: Golden Globes permaidani merah: Senarai berpakaian terbaik 2017

Itu Brad!

Brad Pitt presents during the 74th Annual Golden Globe Awards show in Beverly Hills
Brad Pitt membawakan pertunjukan Anugerah Golden Globe Tahunan ke-74 pada 8 Januari 2017.HANDOUT / Reuters

Brad Pitt melangkah keluar dari sayap untuk memperkenalkan gambar “Moonlight”, yang dicalonkan untuk enam anugerah. A-lister, yang baru-baru ini dipisahkan dari isterinya, Angelina Jolie, di tengah-tengah tuduhan penderaan kanak-kanak, telah dibanggakan liar oleh rakan-rakannya.

Metz dan lebih banyak calon kali pertama

Gambar: Chrissy Metz
Chrissy Metz tiba di Anugerah Golden Globe tahunan ke-74 di Beverly Hilton Hotel pada hari Ahad, 8 Januari 2017.AP

Chrissy Metz adalah salah satu bintang pelarian malam dengan pencalonan Golden Globe pertamanya untuk Pelakon Pembantu Terbaik di NBC’s “This Is Us.” Malah, kategori pelakon itu terdiri sepenuhnya Pemain pertama, termasuk bintangnya, Mandy Moore, Olivia Colman (“The Night Manager”), Lena Headey (“Game of Thrones”), dan Thandie Newton (“Westworld”).

Akhirnya, Colman mengambil rumah Globe.

Al Roker’s ‘Golden’ malam: Dari permaidani merah ke pesta Hollywood panas

09.09.201704:09

Robot, kerakyatan dan lebih banyak drama

Kategori Drama TV Terbaik yang dipanaskan dengan rancangan baru yang menarik dan pelbagai. Pertandingan kali pertama termasuk drama robot HBO yang menyeramkan “Westworld,” ensemble keluarga NBC “Ini Adakah Kami,” siri diraja Netflix “The Crown,” dan “Sci-Fi Thriller” yang dikenali sebagai “Orang Stranger” yang mereka hadapi? Drama HBO yang terkenal sebagai “Permainan of Thrones.”

“The Crown” menafikan anugerah tersebut.

Amy dan Goldie, bersama-sama

Gambar: 74th Annual Golden Globe Awards - Show
Amy Schumer (L) dan Goldie Hawn di atas pentas semasa Anugerah Golden Globe Tahunan ke-74 pada 8 Januari 2017.Getty Images

Apabila wanita lucu dan “Snatched” bersama-sama bintang Amy Schumer dan Goldie Hawn menyampaikan anugerah untuk Komedi Picture Best Motion atau Musical to Gosling, mereka membawa pulang rumah mereka dengan schtick lucu.

“Dalam filem baru kami, Amy dan saya bermain ibu dan anak perempuan,” kata Hawn.

“Saya bermain anak perempuan,” kata Schumer. “Walaupun saya membaca untuk kedua-dua bahagian.”

Hawn, yang mengatakan dia meninggalkan cermin mata di rumah, berulang-ulang mengalihkan kata-kata pada Teleprompter. “Komedi Picture Motion Best atau Mystical,” kata Hawn.

“Muzik,” Schumer membetulkannya.

“Penama lima orang yang paling tercemar,” Hawn cuba lagi.

“Ia berbakat. Kurt, adakah anda punya gelasnya? “Schumer bertanya melihat penonton untuk masa lama Hawn, Kurt Russell.

BERKAITAN: Tweet Golden Globes Terbaik, Instagram: Selebriti berkongsi pics di belakang

Dan Anugerah Cecil B. Demille pergi ke … Meryl!

74th Annual Golden Globe Awards
Meryl Streep menerima Anugerah Cecil B. DeMille semasa Anugerah Golden Globe Tahunan ke-74 pada 8 Januari 2017.Handout / Getty Images

Viola Davis membentangkan bekas bintangnya Meryl Streep, yang dicalonkan untuk ke-30 (!) Golden Globe untuk persembahannya di “Florence Foster Jenkins,” dengan anugerah yang paling berprestij malam untuk badannya yang cemerlang. (Pelakon ini memegang rekod untuk kebanyakan kemenangan Globe dengan lapan anugerah yang hebat.)

Lihat semua peranan nominasi Golden Globe dari Meryl Streep

08.08.201700:43

Streep menerima penganugerahan itu dengan ucapan berapi mengenai pemilihan presiden yang memecah belah dan hasilnya, dan meminta akhbar untuk menjadi waspada dalam pelaporan politiknya. Dia membuat kesimpulan dengan penuh kesedihan, “Ketika teman saya, yang sayang pergi Puteri Leia, berkata kepada saya sekali, ‘Ambil hati yang patah dan buatlah ke dalam seni.'”

Kemenangan untuk Viola

Davis menangkap anugerahnya sendiri untuk peranannya dalam “Pagar,” adaptasi daripada permainan August Wilson pada tahun 1983. Pelakon itu mengucapkan terima kasih kepada suaminya, Julius Tennon, dan anak perempuannya, Genesis, sebelum mengucapkan terima kasih kepada ayahnya, Dan Davis, yang hidupnya, katanya, berkongsi persamaan dengan watak utama “Pagar.”

Dalam ingatan

Bercakap tentang Puteri Leia, upacara itu menghormati duo ibu tunggal anak Debbie Reynolds dan Carrie Fisher dengan gelendong filem ringkas yang memaparkan beberapa filem paling ikonik mereka termasuk “Singing in the Rain” dan, tentu saja, “Star Wars.”

Lihat Debbie Reynolds dan bon ibu ibu anak perempuan Carrie Fisher

Disember.29.201600:48