Garth Brooks membantu penghormatan penulis lagu ‘If Tomorrow Never Comes’ yang meninggal dunia akibat tumor otak

Sepanjang 30 tahun yang lalu, Garth Brooks memainkan lagu “If Tomorrow Never Comes,” di arena terbesar di dunia, ia mungkin tidak pernah bergema seperti yang dilakukan pada Khamis lalu di klub Nashville 90 tempat duduk.

Ini kerana penyanyi negara itu menyertai rakan lagu lagunya di lagu, Kent Blazy, di B untuk mendapat manfaat istimewa untuk sebuah hospis tempatan. Ini bukan sekadar pertunjukan sahaja: Bagi Blazy, ini bermakna memberi kembali kepada Alive Hospice yang ada padanya ketika isterinya, Sharon, meninggal setelah pertempuran dengan tumor otak pada tahun 2009; untuk Brooks, ini bermakna menyokong sahabat rapat.

“Garth dan saya telah berkawan sejak sebelum dia ‘Garth Brooks,’ kerana dia membersihkan gereja dan menjual kasut,” kata Blazy HARI INI. “Dia hanya salah satu daripada orang hebat yang sentiasa ingat di mana dia datang.”

Kent Blazy and Garth Brooks perform at the Bluebird Cafe in Nashville on Feb. 1.
Kent Blazy dan Garth Brooks tampil di Bluebird Cafe di Nashville pada 1 Feb..Ben Krebs c GCOM, LLC semua hak terpelihara 2018.

Terdapat banyak rakan-rakan untuk mengenang pada hari Khamis malam kerana mereka memainkan beberapa kerjasama mereka, termasuk “Tidak Akan Turunkan” Til Matahari Terbit. “

Tetapi satu lagu khususnya menguasai perbualan. Pertunjukan 1 Februari berlaku bertepatan dengan ulang tahun ke-30 hari Blazy dan Brooks yang menulis “Jika Besok Tidak Akan Datang” – sebuah lagu yang amat bermakna kepada mereka bahkan jika ia bukan nombor pertama 1 dalam kedua-duanya daripada kerjaya mereka.

Pasti, itu adalah lagu Brooks yang dilakukan untuk melaksanakan Capitol Records pada tahun 1988 pada peringkat Bluebird yang sama. Tetapi lirik lagu cinta telah mengambil makna baru selepas Sharon didiagnosis dengan tumor otak meningioma 16 tahun kemudian.

“Apabila kami bersama-sama menulis, kami hanya menulis lagu untuk isteri kami,” kata Blazy. “Anda berdoa untuk lagu sebagai penulis lagu yang menyentuh hati orang … tetapi melalui apa yang kami lakukan, itu adalah perkara yang menghiburkan untuk memberitahu dia pada masa saya merasakannya.

“Lagu ini semakin bertambah setiap tahun, kadang-kadang saya mendengarnya di radio semasa memandu dan saya terpaksa tarik kerana saya mendapat emosi.”

Kent Blazy with his wife Sharon.
Kent Blazy bersama isterinya Sharon.Jim McGuire

Blazy telah memainkan rancangan penggalangan dana untuk Alive Hospice selama bertahun-tahun sebelum keluarganya memerlukan penjagaan mereka dalam beberapa bulan terakhir kehidupan Sharon. Keghairahannya terhadap sebab mereka melampaui dolar dan sen yang dibangkitkan selama bertahun-tahun – walaupun wang yang dibangkitkan daripada tiket $ 250 dan $ 12,500 gitar yang ditandatangani mereka dilelong dari hari lalu pasti membantu.

“Dengan berkongsi kisahnya, Kent telah memberikan dunia hadiah yang sangat istimewa,” kata Anna-Gene O’Neal, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Alive Hospice, melalui e-mel. “Kecuali orang yang anda sayangi berada di hospis, sukar difahami kuasa pengalaman. Kent membenarkan kita ke dalam pengalaman itu dengan bercakap tentang hari-hari terakhirnya dengan Sharon dengan rahmat dan damai. Ia adalah satu kehormatan bagi kami untuk menjaga mereka, dan kami sentiasa berterima kasih atas kesetiaannya kepada Alive. “

Luke Bryan, Garth Brooks, Keith Urban, lebih banyak: Mengenai Anugerah CMA Anugerah Merah

19.09.201702:18

Pada hari Khamis, kebanyakan peminat yang menyumbang kepada penyebabnya hanya menikmati muzik. Blazy masih tertawa pada ingatan pasangan suami isteri dari Washington State yang meminta Brooks untuk menyelesaikan hujah. “Lelaki itu telah mengukir lirik dari” Papa Loved Mama “di cincin perkahwinannya, tetapi isterinya mengatakan bahawa ia bukan lagu cinta,” kata Blazy. “Jadi dia mengangkat tangannya (antara lagu) dan bertanya kepada Garth.”

“Pasti cukup, (Brooks) berkata ia adalah lagu cinta. Jadi suami berkata, ‘Lihat, saya telah memberitahu anda!'”

Walau bagaimanapun, tidak seorang pun peminat pemenang Anugerah Muzik Negara 14 kali daripada Blazy.

“Siapa sangka 30 tahun yang lalu ketika kami duduk untuk menulis ‘Jika Besok Tidak Akan Datang’, semua perkara yang menakjubkan ini akan berlaku?”