Fred Thompson memastikan terdapat undang-undang dan ketenteraan dalam TV, peranan filem yang tidak dapat dilupakan

Anda tidak sependapat dengan politik Fred Dalton Thompson untuk menikmatinya sebagai kehadiran TV atau filem.

Senator Tennessee yang terakhir dan bekas calon presiden, yang meninggal dunia akibat limfoma pada hari Ahad pada 73, mula-mula membuat namanya di arena politik. Tetapi untuk generasi peminat filem dan TV, dia lebih dikenali sebagai wakil yang berkuasa tanpa bukti (namun folksy dan mendekati).

Fred Thompson, Mantan Senator U., Pelakon, Mati di 73

Nov.01.201500:30

Pelakon pertama yang bekerja di Thompson adalah kejadian; pengarah Roger Donaldson (yang kemudiannya mengarahkannya pada filem pengintip Cold War 1987 “No Way Out”) meminta Thompson bermain sendiri, peguam yang mewakili pemberi maklumat dalam skandal rasuah, dalam filem 1985 “Marie.”

Thompson as himself in
Thompson sebagai dirinya dalam “Marie.”

LEBIH: Senator Ex-Folksy dan Actor ‘Law & Order’ Fred Thompson mati di 73 tahun

Dari sana, dia terus memainkan beberapa pembicara lurus lurus, sering dengan hubungan politik. Peranan kerjaya beliau yang paling terkenal telah memimpinnya ke pejabat Peguam Daerah di siri “Law & Order” NBC yang lama.

Oleh itu, dalam penghormatannya, kita melihat semula beberapa peranan kegemaran kita untuk Senator Thompson, bahagian-bahagian yang kita akan mengundi dia untuk bermain semula jika dia dapat:

‘Die Hard 2’ (1990)

Thompson memainkan kepala pengawal trafik udara yang kehilangan kawalan lapangan terbang – dan merupakan satu-satunya orang yang menyedari John McClane (Bruce Willis) tahu apa yang perlu dilakukan apabila pengganas mengambil alih.

‘The Hunt for Red October’ (1990)

Thompson in
Thompson dalam “The Hunt for Red October.”

Sebagai Admiral Painter, Thompson menganggap Jack Ryan (Alec Baldwin) adalah orang yang tepat untuk memainkan permainan perang sebagai pemimpin kapal selam Soviet membuat langkah-langkah kecacatan. Dan dia betul, seperti biasa.

‘Undang-undang & Perintah,’ et al. (2002-2007)

Fred Thompson in
Fred Thompson dalam “Undang-undang dan Perintah.”Undang-undang & perintah

Thompson mempunyai perbezaan yang jarang berlaku dalam siri “Undang-undang & Perintah”, termasuk “mothership,” “SVU,” “Niat Jenayah,” “Percubaan oleh Juri” dan “Konflik,” bermain D.A. Arthur Branch sepanjang 142 episod.

Cawangan mungkin konservatif Selatan yang diperhati dalam wilayah musuh, tetapi ketika ia bertengkar dengan bawahannya, ia tidak pernah melihat apa-apa selain yang asli dan adil dalam kepercayaannya.

‘Mengebumikan Jantung Saya di Lutut Teruk’ (2007)

Dia mungkin tidak pernah sampai ke pejabat politik tertinggi A.S. dalam kehidupan nyata, tetapi terima kasih kepada Hollywood, Thompson muncul di layar sebagai cerutu Presiden Ulysses S. Grant. Salam kepada ketua!

Ikuti Randee Dawn di Google+ dan Twitter.