Fail T-Boz untuk perceraian, mendakwa penyalahgunaan

T-Boz kumpulan R & B wanita TLC telah memfailkan perceraian dari suaminya, rapper Mack 10, mengatakan dia melakukan zina dan mengancam untuk membunuhnya.

Penyanyi itu – yang namanya nama sebenarnya Tionne Tenese Watkins Rolison – juga telah mengatur perintah penahanan sementara terhadap rapper itu, yang menghalangnya daripada datang dalam 100 meter darinya.

T-Boz memfailkan kertas perceraian itu dan meminta perintah penahanan itu 8 Jun. Dia mencari hak penjagaan anak perempuan mereka yang berusia 3 tahun, Chase Anela.

Mack 10, yang nama sebenarnya Dedrick D-Mon Rolison, menafikan dakwaan dalam dokumen mahkamah yang difailkan Jumaat. Di dalamnya, beliau berkata isterinya telah membuat tuntutan “untuk tujuan tunggal cuba mendapatkan kelebihan dalam prosiding ini” dan untuk mencegahnya melihat anak perempuan mereka.

Pasangan ini berkahwin pada bulan Ogos 2000 dan kini dipisahkan. T-Boz berkata dalam afidavit bahawa Mack 10 mengancam untuk membunuhnya beberapa kali, baru-baru ini pada 8 Jun.

Ancaman pertama yang didakwa berlaku pada bulan Oktober 2002. Penyanyi berusia 34 tahun itu berkata dia akan meninggalkan rumah Mack 10 dengan Chase apabila rapper itu merampas anak perempuan mereka dari kereta dan memberitahu T-Boz dia tidak boleh meninggalkan.

“Suami saya memaklumkan saya bahawa dia akan menghancurkan gigi saya di kerongkong saya,” katanya dalam afidavit. “Saya meminta suami saya untuk memberikan anak perempuan saya kepada saya dan saya meraihnya, dan suami saya menolak saya ke tanah dua kali.

“Pada ketika itu, suami saya menyeret saya ke leher saya dan menyedihkan saya,” mengancam untuk membunuhnya, kata T-Boz.

Beliau berkata pegawai polis terpaksa membantunya dan anak perempuannya keluar rumah. Laporan polis mengenai insiden itu tidak boleh didapati dengan segera.

Keganasan itu berterusan, katanya, apabila dia memberitahunya pada bulan Mac 2003 bahawa perkahwinan mereka tidak berfungsi. Pada ketika itu, afidavit menyatakan, Mack 10 mengancam untuk memulainya “dipadamkan.”

Rapper berusia 32 tahun itu telah diperintahkan untuk hadir di mahkamah pada 22 Jun.

TLC, yang menyenaraikan “Air terjun”, “Creep” dan “No Scrubs,” adalah salah satu kumpulan wanita paling laris sepanjang masa dan telah memenangi empat Grammys.

T-Boz dan Rozonda “Chilli” Thomas tidak pernah mengeluarkan apa-apa bahan baru sejak Lisa “Left-Eye” Lopes, anggota ketiga kumpulan, meninggal dunia dalam kemalangan kereta di Honduras pada bulan April 2002.