Emily Blunt membuka peluang tentang gagap zaman kanak-kanak – dan bagaimana dia mengalahkannya

Kehidupan untuk Emily Blunt hari ini cukup hebat: Dia berkahwin dengan “Pejabat” alum John Krasinski dan pasangan itu mempunyai dua gadis kecil yang comel, Hazel, 4, dan Violet, 21 bulan. Dia juga dibintangi bersama rakannya dalam filem “A Quiet Place,” yang diarahkannya.

Tetapi sebagai seorang kanak-kanak, Blunt, 35, telah dibuli kerana bercakap dengan gagap – yang dia masih mempunyai hari ini. Untuk menanganinya di sekolah, dia mengembangkan bakat untuk bercakap dengan “banyak suara lucu kerana saya boleh bercakap lebih lancar jika saya tidak berbunyi seperti saya,” aktres itu memberitahu majalah People.

Gambar: BESTPIX - 'A Quiet Place' Immersive VIP Fan Screening In London
Emily Blunt, yang dirakam dengan suami John Krasinski, mengatakan tindakannya membantu beliau menangani gagasan seumur hidupnya.Gareth Cattermole / Getty Images

Apabila dia berumur 12 tahun, seorang guru terdengar Blunt melakukan jejak yang berbeza dan mencadangkan dia mencuba untuk bermain kelas: “Dia berkata, ‘Saya fikir anda lucu, dan anda harus melakukannya. Dan adakah anda pernah berfikir tentang melakukannya dalam yang berbeza suara? ‘”

Berada dalam pengeluaran sekolah menyalakan teater cinta Blunt. Selama bertahun-tahun, bertindak telah membantu menyembunyikan gagapnya, tetapi ia tidak pernah hilang sepenuhnya.

“Ia masih kembali dan jika saya benar-benar penat, atau apabila saya hamil, ia benar-benar menonjol sekali lagi,” kata “The Devil Wears Prada” alum. “Ia berjalan di dalam keluarga saya, saya mempunyai bapa saudara, sepupu, datuk yang gagap, tidak ada kena mengena dengan kebimbangan, ia adalah satu perkara yang sama sekali berlaku kepada orang yang menderita genetik.”

“Yang paling teruk, dia menambah,” sedang memilikinya pada 12, 13. “

Emily Blunt: ‘Penetapan kelulusan’ Meryl Streep membuat saya menangis

Apr.06.201800:33

Gagasan “sangat dibuli,” kata bintang itu, yang kini bekerja dengan sebuah organisasi yang dinamakan American Institute of Stuttering untuk membantu orang lain.

Walaupun gagasannya tidak menghalangnya memenangi BAFTA, Golden Globe dan Kritikan ‘Pilihan Anugerah, Blunt tahu banyak orang, gagap gagap “masalah yang sebenarnya.”

“Ia bukan hanya kanak-kanak, anda mempunyai orang dewasa yang berumur 40-an dan 50-an yang belum dapat mendapatkan pekerjaan yang patut mereka terima kerana anda salah menipu dengan cara anda bercakap,” katanya..

Loading...