Ellen Pompeo mengatakan $ 20 juta gaji tidak menolak ‘Anatomi Gray’ bersama bintang-bintang

Ketika bintang Ellen Pompeo menandatangani perjanjian $ 20 juta pada akhir 2017, dia menjadi pelakon berbayar tertinggi di drama TV primetime.

Tetapi kini Pompeo berusia 48 tahun itu membantah khabar angin bahawa gaji beliau yang menonjol menyebabkan dua bekas bintangnya, Jessica Capshaw dan Sarah Drew, untuk keluar dari siri itu.

“Ia benar-benar tidak benar,” kata Pompeo mengenai perbualan semasa penampilannya pada hari Khamis di “The Ellen DeGeneres Show.”

Kedua-dua pelakon tersebut telah meninggalkan drama perubatan ABC yang lama pada awal bulan ini, dengan khabar angin berpunca bahawa gaji Pompeo yang dibuat “Grey” tidak dapat mengekalkannya.

Walaupun Pompeo tidak pasti mengapa Capshaw dan Drew tidak lagi membuang ahli, dia menduga ia adalah keputusan kreatif di bahagian persembahan.

“Maksud saya, saya tidak terlibat dalam keputusan seperti ini, tetapi ada beberapa masalah yang anda hadapi untuk mengadakan pertunjukan selama 14 musim,” jelasnya. “Salah seorang daripada mereka adalah penulis yang mempunyai masa yang sangat sukar untuk memikirkan cerita-cerita baru untuk semua watak-watak ini. Saya fikir kita mempunyai 16 orang pemain biasa, dan saya fikir ia sentiasa sedih apabila kita kehilangan orang atas alasan apa pun.”

“Sama ada mereka mahu pergi atau tidak mahu pergi, ia tidak menjadikannya lebih mudah,” katanya.

Ellen Pompeo on
Bintang “Anatomi Kelabu” Ellen Pompeo membuka khabar angin bahawa gajinya menyebabkan pelakon lain dipecat dari siri itu. Michael Rozman / Warner Bros.

Pompeo, penganjur yang berbakat untuk membayar gaji yang sama bagi wanita di Hollywood, mendedahkan dia kecewa dengan khabar angin kerana mereka mencipta cerita seperti catfight di mana tidak ada satu.

“Saya fikir penting bagi kita untuk tidak menentang wanita terhadap satu sama lain dan benar-benar menghilangkan tanggapan bahawa wanita sentiasa menjadi mangsa,” kata bintang itu. “Anda tidak perlu menentang satu sama lain, kami bukan musuh, kami saling mengangkat dan menyokong satu sama lain, dan kami bukan mangsa, kami sangat kuat dan kami mampu banyak, banyak benda.”

Tonton perbincangan dalam video di atas.

Saham TODAY kelihatan di dalam rumah Ellen Pompeo, Laura Dern, lebih banyak lagi

Jun.05.201703:34