Dolly Parton meletakkan spin ‘Jolene’ bertemakan jenaka internet popular

Dolly Parton tahu semua tentang cara teman lelaki yang terganggu sebelum internet wujud.

Legenda muzik negara berusia 72 tahun itu menggunakan lagu klasiknya “Jolene” untuk menunjukkan generasi dalam talian bagaimana untuk mencantikkan “teman lelaki yang terganggu” yang popular.

Seperti mana-mana peminat Dolly tahu, hit 1973 menceritakan kisah seorang wanita yang bimbang bahawa wanita lain akan memenangi kasih sayang lelaki itu.

“Jolene, Jolene, Jolene, Jolene,” kata lirik itu. “Saya memohon kepada kamu, jangan ambil lelaki saya / Jolene, Jolene, Jolene, Jolene / Tolong jangan bawa dia hanya kerana anda boleh.

Parton kerap menyiarkan meme bodoh pada akaun Twitternya ketika dia tidak sibuk membiarkan Reese Witherspoon menyerang lemarinya, membuat muzik untuk kanak-kanak atau menarik lawatan kejutan ke pusat-pusat kanan.

Tonton Reese Witherspoon hidupkan mimpi dan serbuan Dolly Parton’s almari

Jul.17.201800:55

Parton mendapat nama lagu itu dari peminat muda yang ditemuinya ketika menandatangani autograf selepas melakukan persembahan pada tahun 1960-an, dan dia mendapat cerita dari seorang juruwang bank yang telah menghancurkan suaminya, katanya kepada NPR.

“Ia adalah seperti jenaka yang berlainan antara kami – apabila saya berkata, ‘Neraka, anda menghabiskan banyak masa di bank,’ ‘katanya.” Saya tidak percaya kami mempunyai wang seperti itu ‘. Jadi ia benar-benar satu lagu yang tidak bersalah di sekeliling, tetapi bunyi seperti yang mengerikan. “

Sebelum ada meme, ada “Jolene.”

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.