Disney mendedahkan bagaimana semua filem Pixar disambungkan – dan ia meniupkan minda kita

Peminat-peminat bermata filem animasi Disney-Pixar telah lama tertanya-tanya jika watak-watak dalam “Kereta,” “Monsters, Inc.,” “Mencari Nemo” dan lain-lain filem Pixar yang tersayang semua tinggal di alam semesta sinematik yang sama.

Petunjuk, mereka percaya, terdapat dalam setiap telur Paskah filem, mengangguk tidak tersembunyi kepada filem-filem lain dalam koleksi Pixar, yang merangkumi lebih daripada dua dekad, sejak tahun 1995 “Toy Story”.

Sebagai contoh, trak Pizza Planet “Toy Story” muncul dalam hampir setiap filem, seperti juga nombor A113.

Sekarang, Disney telah banyak mengesahkan teori peminat dengan menjatuhkan video epik pada halaman Facebook rasmi “Toy Story”, mendedahkan secara tepat bagaimana semua filem disambungkan.

Klip klip dua dan setengah hari mendedahkan kedua telur Paskah yang jelas dan tidak jelas di “Ratatouille,” Inside Out, “” Brave, “” Mencari Dory “dan banyak lagi.

BERKAITAN: Kisah di belakang A113, nombor misteri dalam setiap filem Pixar

Pixar reveals Easter eggs hidden in movies
Video Disney-Pixar baru menggambarkan semua telur Paskah tersembunyi (dan tidak tersembunyi) yang menghubungkan filem-filem animasi bersama-sama.PixarToyStory / Facebook

Kebanyakan peminat tahu tentang telur Easter yang mudah ditemui, seperti Boo menyerahkan Sully mainan mewah seperti Nemo dalam “Monsters, Inc.”

Tetapi adakah anda melihat perisikan Sully diukir ke dalam sekeping kayu di “Brave”?

Dan sepeda motor dari “Ratatouille” terletak di tumpukan serpihan di “Wall.E”?

Atau Riley dari “Inside Out” muncul di kalangan sekumpulan anak-anak di akuarium di Pixar terbaru, “Mencari Dory”?

Tidak lama kemudian, kami melihat bagaimana “Berani” menghubungkan semula ke “Kereta,” dan “Kereta” ke “Toy Story 3,” “Toy Story 3” hingga “Up” dan seterusnya.

Tonton video di atas untuk melihat semua telur Paskah yang menarik untuk diri sendiri!