David Schwimmer: ‘Ketenaran’ kawan-kawan ‘merosakkan hubungan saya dengan orang lain’

David Schwimmer telah membuktikan mengapa beliau menghabiskan beberapa tahun di luar pusat perhatian selepas kejayaan “Kawan-kawan.” Pendek kata? Kemasyhuran benar-benar “merosakkan” dia.

David Schwimmer
David Schwimmer menghadiri acara Meet and Eat untuk siri terbaru AMC Feed The Beast, di Kaufman Astoria Studios pada 9 Mei 2016 di New York City.Brian Ach / Getty Images

“Ia agak ganjil dan ia merosakkan hubungan saya dengan orang lain dengan cara yang mengambil masa bertahun-tahun, saya fikir, untuk saya menyesuaikan diri dan menjadi selesa dengan,” kata Schwimmer, 49 tahun, kepada The Hollywood Reporter’s Awards Chatter podcast.

“Friends” menjadi hit sesaat selepas debutnya 1994 dan kekal di atas sehingga dibungkus pada tahun 2004. The sitcom, yang pada puncaknya menarik perhatian penonton 52 juta mingguan, menjadikan enam bintang 20-bintang – Schwimmer, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow dan Matt LeBlanc – menjadi nama rumah tangga semalaman.

Rakan-rakan Cast
Pelakon “Friends” (L-R) Matthew Perry, Courteney Cox Arquette, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow, David Schwimmer dan Jennifer Aniston.REUTERS

Schwimmer, yang memainkan paleontologi yang disayangi oleh Ross Geller, berkata kemasyhuran yang mendadak membuatkannya mahu hilang.

“Sebagai pelakon, cara saya dilatih, kerja saya adalah untuk memerhati kehidupan dan memerhati orang lain, jadi saya selalu berjalan dengan kepala saya, benar-benar terlibat dan menonton orang,” katanya. “Kesan selebriti adalah bertentangan mutlak: Ia membuatkan saya ingin bersembunyi di bawah topi besbol dan tidak dapat dilihat.”

“Dan saya menyedari seketika bahawa saya tidak lagi menonton orang, saya cuba menyembunyikannya,” katanya. “Jadi, saya cuba fikirkan: Bagaimana saya menjadi pelakon di dunia baru ini, dalam situasi baru ini, bagaimana saya melakukan tugas saya?

Zoe Buckman, Cleo Buckman Schwimmer, David Schwimmer
Zoe Buckman, dari kiri, Cleo Buckman Schwimmer dan David Schwimmer tiba di John Varvatos Stuart House Benefit Tahunan 12 di John Varvatos Boutique pada hari Ahad, 26 April 2015, di Hollywood Barat, Calif.Rich Fury / Invision / AP

BERKAITAN: ‘Rakan’ berakhir 12 tahun yang lalu, tetapi ia masih merupakan salah satu rancangan TV paling popular

Tidak seperti bintang-bintangnya, Schwimmer tidak mengejar kerja filem “Rakan”. Sebaliknya pelakon, yang menolak peranan Will Smith dalam “Men In Black,” memilih mata awam, mencari kerja mengarahkan filem indie kecil.

Dia juga memulakan sebuah keluarga. Schwimmer berkahwin dengan artis British Zoe Buckman pada tahun 2010. Mereka menyambut seorang anak perempuan, Chloe, pada tahun 2011.

Pelakon itu baru-baru ini kembali ke televisyen untuk menggambarkan Robert Kardashian yang lewat dalam “American Crime Story: The People v. O.J. Simpson” -uk mana dia menangkap pencalonan Emmynya yang kedua.

BERKAITAN: Ia adalah mini-reunion ‘Rakan’! Matt LeBlanc dan Matthew Perry bertemu di London

Schwimmer berkata dia kini memahami mengapa pelakon-pelakon di TV hit menunjukkan seperti “Teman” menjadi terkenal dengan cara tidak ada selebriti lain yang melakukannya.

“Anda tinggal bersama kami selama 10 tahun, kami adalah sebahagian daripada keluarga,” katanya.

David Schwimmer bercakap mengenai ‘Feed the Beast,’ ‘People v. O.J.’

19.1.201604:47

Loading...