Dapatkan pandangan pertama pada John Legend dan Sara Bareilles dalam ‘Jesus Christ Superstar’ NBC

Kisah terbesar yang pernah diberitahu akan datang ke TV primitif – dan kami mendapat penampilan pertama!

NBC telah melancarkan promo baru dan mengintip eksklusif “Yesus Kristus Superstar Live In Concert,” siaran langsung yang dinanti-nantikan oleh opera rock terkenal Andrew Lloyd Webber.

Bintang produksi Grammy pemenang John Legend sebagai Yesus Kristus, penyanyi dan pelakon Sara Bareilles sebagai Mary Magdalene, “Hamilton” alum Brandon Victor Dixon sebagai Judas, dan legenda rock Alice Cooper sebagai Raja Herod.

Pelakon bintang itu juga termasuk penama Tony Ben Daniels sebagai Pontius Pilate, Tony nominee Norm Lewis sebagai Caiaphas, “Hamilton” alum Jin Ha sebagai Annas, Jason Tam sebagai Peter dan bintang pop Swedia Erik Gronwall sebagai Simon Zealotes.

Musical live, yang menceritakan kisah minggu terakhir dalam kehidupan Yesus, akan menjadi eksekutif yang dihasilkan oleh sekumpulan wira berat Broadway, termasuk komposer Webber, yang memenangi Tony untuk menulis muzik pertunjukan asal 1971, dan Tim Rice, yang menulis lagu lirik itu.

Promo baru ini menampilkan Bareilles menyanyikan lagu “All Everything Alright”, sementara klip pratonton klip khas menunjukkan rakaman video di belakang layar. Pelakon juga berkongsi pemikiran mereka tentang keajaiban persembahan, dan bagaimana ia akan dikemas kini untuk penonton hari ini.

“Saya sudah biasa dengan rancangan ‘Jesus Christ Superstar’ sejak saya masih remaja di sekolah menengah, kami menyanyikan beberapa lagu dalam choir tayangan,” kata Legend. “Kekuatan pengeluaran ini adalah bahawa ia bercakap tentang emosi manusia yang Yesus mungkin merasakan ketika ia akan dibunuh.”

John Legend: Mengapa saya berkata ya kepada ‘Yesus Kristus Superstar Live’

Mac.29.201801:32

“Ini benar-benar satu daripada pertunjukan yang paling klasik sepanjang zaman,” kata Bareilles. “Bercakap mengenai perkara subjek yang tidak menentu.”

“Yesus Kristus Superstar Live” dalam Konsert akan disiarkan dari Marcy Armory di Williamsburg, Brooklyn, New York pada 1 April pukul 8 pagi. pada NBC.

John Legend dan Sara Bareilles bercakap ‘Yesus Kristus Superstar Live in Concert’

Januari.26.201803:57