Dalam memoriam: 19 selebriti yang tercinta yang kami kalah pada 2016

Ia adalah tahun yang penuh rasa sakit yang penuh dengan kerugian. Tidak ada jalan di sekelilingnya; 2016 akan turun di dalam buku rekod sebagai satu tahun kita kehilangan terlalu banyak ikon hiburan dan budaya kita yang paling disukai. Syukurlah, kerana bintang-bintang mereka terbakar begitu terang, warisan mereka akan hidup.

Mengingati selebriti kita hilang pada tahun 2016

07.07.201601:50

Di sini melihat semula beberapa pemuzik, pelakon, atlet dan orang lain yang berbahagia untuk tahun ini.

Putera
Dalam foto fail November 22, 2015, Prince membawakan anugerah untuk album kegemaran – jiwa / R & B di Anugerah Muzik Amerika di Los Angeles.AP

Putera

Kematian paling mengejutkan tahun ini berlaku pada 21 April ketika dunia kehilangan ikon pop-music Prince. Pemenang Grammy, yang terkenal dengan pelbagai hits termasuk “Ungu Hujan,” Let’s Go Crazy “dan” When Doves Cry, “serta beberapa filem ciri-ciri terobosan, meninggal dunia selepas mengalami overdosis dadah yang tidak disengajakan di rumah Paisley Park di Minneapolis Beliau berusia 57 tahun.

Gen Wilder
Gene Wilder muncul di Barnes & Noble untuk menandatangani salinan buku “The Woman Who Would not” pada 26 Mac 2008 di New York City.Bryan Bedder / Getty Images

Gene Wilder

Gene Wilder, pelakon komik cemerlang yang memenangi hati anak-anak dan orang dewasa sebagai Willy Wonka dalam klasik 1971 “Willy Wonka dan Chocolate Factor,” meninggal dunia pada 29 Ogos akibat komplikasi dari penyakit Alzheimer pada usia 83 tahun. Wilder membintangi beberapa filem Hollywood komedi edgiest termasuk “Pelana Blazing,” “Pengeluar,” “Frankenstein Muda” dan “Stir Crazy.”

Muhammad Ali
Muhammad Ali ditunjuk pada majlis Anugerah Kristal di Forum Ekonomi Dunia pada tahun 2006.ANDREAS MEIER / Reuters

Muhammad Ali

Muhammad Ali selamanya mengubah dunia tinju pada tahun 1960-an dengan perpaduannya dengan gerakan bravado dan aktivisme politik. Legenda tinju, yang memanggil dirinya “The Greatest of All Time,” melancarkan penyakit Parkinson selama 32 tahun dan meninggal dunia 4 Jun pada usia 74 ketika dirawat untuk komplikasi pernafasan di hospital Phoenix.

David Bowie performing during a concert in Vienna
David Bowie melakukan konsert di Vienna, Austria pada 4 Februari 1996.LEONHARD FOEGER / Reuters

David Bowie

Salah satu bintang rock paling berpengaruh sepanjang zaman, David Bowie terkenal dengan sikap berwawasannya terhadap muzik dan video, akal fesyennya dan albumnya yang terkenal, yang merangkak enam dekad dan meraih hits seperti “Let’s Dance,” “Love Modern “dan” Rebel Rebel. ” Pelakon penyanyi, yang berkahwin dengan supermodel Iman pada tahun 1992, meninggal pada 10 Januari pada usia 69 tahun selepas menahan kanser secara peribadi selama 18 bulan.

Nancy Reagan
Nancy Reagan dilihat pada majlis makan malam pada tahun 1988 untuk menghormati sokongan suaminya Presiden George H.W. Pencalonan Bush.Gambar Masa & Kehidupan melalui Getty Images

Nancy Reagan

Nancy Reagan membawa gaya dan glamor kembali ke White House apabila suaminya, Ronald Reagan, menjadi presiden Amerika Syarikat pada tahun 1980. Bekas wanita pertama yang bergaya, yang, seperti presiden, memulakan kerjayanya sebagai seorang pelakon di Hollywood tahun 1940-an, mengawasi pengubahsuaian utama bilik-bilik White House, menganjurkan majlis makan malam berprofil tinggi dengan pemimpin Soviet Mikhail Gorbachev, menjadi tuan rumah penjaga ratu British, Queen Elizabeth, Putera Charles dan Princess Diana, dan memperoleh pujian untuk kempen Anti-dadah Just Say No. Dia meninggal pada 6 Mac kegagalan jantung kongestif pada usia 94 tahun.

Florence Henderson
Florence Henderson berpeluang menerima sambutan koktel Kumpulan Pelakon Akademi Televisyen pada tahun 2014.DANNY MOLOSHOK / Reuters

Florence Henderson

Florence Henderson akan selama-lamanya dikenali sebagai ibu TV ikonik Carol Brady, ibu yang bijak dan bijak dalam “The Brady Bunch.” Pelakon yang memulakan kerjayanya di Broadway dan menjadi “TODAY girl” pada pameran HARI INI pada akhir 1950-an, meninggal dunia pada 24 November akibat kegagalan jantung di 82. Henderson pernah berkata dia mencipta Carol Brady “jenis ibu yang saya inginkan Saya mempunyai dan saya fikir semua orang merindui. “

Garry Marshall
Garry Marshall tiba di Anugerah Ikon Tanah TV 2016.Rich Fury / AP

Garry Marshall

Pengarah Hollywood, Garry Marshall, penonton yang terpesona dengan “Romantik Wanita”, dan “Ketika Harry Met Sally,” antara lain. Sebelum mengarahkan filem ciri, dia mencipta beberapa rancangan hit terbesar di televisyen, termasuk “Happy Days,” “Laverne & Shirley” dan “The Odd Couple.” Marshall meninggal dunia pada 19 Julai akibat komplikasi daripada radang paru-paru akibat strok. Beliau berusia 81 tahun.

Doris Roberts
Tanda tangan Doris Roberts merupakan tanda yang membacakan “Everybody Loves Doris” semasa upacara menghormati dia di Hollywood Walk of Fame pada 10 Februari 2003.Jon Kopaloff / Getty Images

Doris Roberts

Doris Roberts menghangatkan hati peminat televisyen selama sembilan musim kerana ibu Ray Romano yang berpandangan tinggi dan berfikir tentang “Everybody Loves Raymond.” Pemenang anugerah Emmy, yang kerjayanya melebihi 65 tahun, meninggal dunia akibat tidurnya pada 17 April lalu. Dia 90.

Alan Rickman
Alan Rickman menghadiri perdana “Chaos Sedikit” di Muzium Seni Moden pada tahun 2015.Evan Agostini / AP

Alan Rickman

Paling diketahui, mungkin, kerana peranannya sebagai Severus Snape dalam francais filem “Harry Potter”, Alan Rickman, yang meninggal pada 14 Jan lepas dari kanser pankreas pada usia 69 tahun, mempunyai kerjaya filem panjang yang mempamerkan kebijaksanaannya untuk memainkan kedua-dua penjahat jahat ( “Die Hard,” “Robin Hood: Prince of Pencuri”) dan lelaki yang sensitif (“Sense and Sensibility”, “Truly, Madly, Deeply”).

Christina Grimmie
Christina Grimmie menghadiri perdana “Chaos Sedikit” di Muzium Seni Moden pada tahun 2014.Robb Cohen / AP

Christina Grimmie

Kematian Christina Grimmie terlalu jauh dan terlalu tragis. Penyanyi berusia 22 tahun itu, bintang yang semakin meningkat di dunia pop selepas membayangkan penonton dengan persembahannya di “The Voice,” ditembak dan dibunuh pada 10 Jun semasa menandatangani autograf selepas konsert di Orlando.

Joey Martin Feek
Joey Feek melaksanakan pada hari 1 Stagecoach: Festival Muzik Negara California 2010.Kevin Winter / Getty Images

Joey Feek

Penyanyi negara Joey Feek, separuh daripada pasangan suami isteri Grammy yang dicalonkan Joey + Rory, dengan berani mencatatkan pertempuran kanser serviksnya dalam satu kenyataan media sosial yang menyayat hati sebelum menyerang penyakit itu pada 4 Mac pada usia 40 tahun. Feek didiagnosis pada 2014, tiga bulan selepas melahirkan anak perempuan pasangan itu, Indiana. Suaminya terus berkongsi kisah pasangan itu di blog peribadinya, Life This Live.

Leonard Cohen
Leonard Cohen melakukan pentas di Perancis pada tahun 2009.EPA

Leonard Cohen

Penyair dan penyanyi-penyanyi lagu Leonard Cohen meningkat menjadi terkenal pada tahun 1960-an, peminat menawan dengan lirik menangkapnya dan penyampaian biasa dan lembut. Lagu yang paling kekal, yang menghantui “Hallelujah,” telah diliputi oleh berpuluh-puluh seniman termasuk Jeff Buckley dan KD Lang. Penyanyi Kanada, yang telah bertarung melawan kanser, meninggal dunia pada 7 November pada usia 82 tahun selepas jatuh di rumahnya di Los Angeles.

Garry Shandling
Garry Shandling dilihat di premier dunia “Iron Man 2” di Hollywood 26 April 2010. Frazer Harrison / Getty Images

Garry Shandling

Manusia lucu Garry Shandling mencipta semula komedi TV dengan pertunjukan pertunjukan pertunjukan “The Larry Sanders Show” dalam tahun 1990-an, dan mempengaruhi generasi pelawak dengan komedi berdiri cemerlangnya. Pemenang Emmy meninggal akibat serangan jantung pada 24 Mac pada usia 66 tahun.

Rene Angelil
Rene Angelil tiba di Anugerah Akademi Tahunan ke-83 pada tahun 2011.Getty Images

René Angélil

Kami tahu René Angélil sebagai suami dan pengurus lama Celiné Dion, tetapi Angélil, yang meninggal dunia pada 14 Januari lalu dua hari sebelum ulang tahun ke-74, telah merangkul karier nyanyiannya sebelum menjadi wakil kuasa besar untuk beberapa bintang terbesar di Quebec asalnya. tahun 1970an. Angélil terkenal menemui Dion pada usia 12 tahun. Kedua-dua jatuh cinta ketika Dion berumur 18 tahun, kemudian berkahwin dan mempunyai tiga anak bersama-sama ketika membuat warisan muzik Dion.

Patty Duke
Patty Duke bercakap semasa sidang akhbar di Paley Centre for Media pada tahun 2010.Frederick M. Brown / Getty Images

Patty Duke

Dari peranan bintangnya sebagai Helen Keller pada tahun 1962, “The Miracle Worker” dan siri TV hitnya “The Patty Duke Show,” untuk advokasi beliau untuk kesadaran kesihatan mental, pemenang Oscar Patty Duke memenangi hati para peminat dengan bakat dan ketulusannya. Dia meninggal pada 29 Mac sepsis dari usus yang pecah pada umur 69 tahun.

Anton Yelchin
Anton Yelchin tiba di pemeriksaan khas “Mengebumikan Bekas” pada tahun 2015.AP

Anton Yelchin

Anton Yelchin membawa kepekaan baru kepada watak ikonik “Star Trek” Pavel Chekhov dalam siri reboot filem itu. Pelakon kelahiran Rusia itu meninggal dunia pada 19 Jun dalam kemalangan aneh ketika ia disematkan di antara Jeep Grand Cherokee dan tiang bata di rumah Studio City. Dia berusia 27 tahun.

Harper Lee
Harper Lee tersenyum sebelum menerima Pingat Presiden Bebas 2007 di Bilik Timur Rumah Putih.Getty Images

Harper Lee

Harper Lee memikat dunia sastera ketika dia membawakan hubungan kaum dan pusatnya di dalam novelnya “Untuk Bunuh Seorang Mockingbird” tahun 1960 yang menjadi pemenang bagi Hollywood klasik yang dibintangi oleh Gregory Peck. Lee meninggal dunia dalam tidurnya 19 Februari di 89.

Arnold Palmer
Arnold Palmer melanda orang ramai pada Kejohanan Golf Masters 2000.AFP – Getty Images

Arnold Palmer

Arnold Palmer, yang menyalakan dunia golf terbakar pada tahun 1970-an, meninggal dunia pada 25 September komplikasi jantung pada usia 87. Dipanggil “The King,” pemain golf legenda memenangi 95 kejohanan dan tujuh gelaran utama sambil membawa permainan kepada orang ramai sebagai bintang golf utama pertama di era televisyen yang bermula pada tahun 1950-an.

Abe Vigoda
Abe Vigoda menghadiri Friars Club roasting Jerry Lewis di New York Hilton pada 9 Jun 2006.Getty Images
Abe Vigoda

Salah seorang pelakon watak utama Hollywood, Abe Vigoda, yang memainkan peranan penting dalam “The Godfather” dan membintangi “Barney Miller” televisyen, meninggal dunia pada 26 Januari sebab-sebab semula jadi pada usia 94.

Paisley Park’s Prince: Al Roker mendapat pandangan pertama di dalam muzium ‘tidak disentuh’

Okt.05.201604:31